İlkyardım hayat kurtarır

İlkyardım hayat kurtarır

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Trafik ve İlkyardım Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Uzun, herkesin ilk yardım eğitimine önem vermesi gerektiğini söyledi.

İLAÇSIZ UYGULAMALAR
Uzun, ilk yardımın, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu belirtti.
Uzun, İlkyardım’ın bu konuda eğitim almış herkesin olayın olduğu yerde bulabildiği malzemeleri kullanarak yaptığı hayat kurtarıcı müdahale olduğunu söyledi.

İLK YARDIMIN AMAÇLARI
İlkyardımının öneminden de bahseden Uzun, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Kaza yerinde ilk beş dakika içerisinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümleri önlemek mümkündür. Kaza ölümlerinin %10’u ilk beş dakika içinde, %54’ü ise ilk yarım saat içinde meydana gelmektedir. Kaza yerinde ilk beş dakika içerisinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansı vardır. Türkiye’de ilkyardım gerektiren her durumda telefon iletişimleri,112 acil telefon numarası üzerinden gerçekleştirilir.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ