İLKOKUL MEZUNLARI, DİKKAT!

İLKOKUL MEZUNLARI, DİKKAT!

YASA GEREĞİ İLKOKUL MEZUNLARI 04 TEMMUZ 2011 TARİHİNE KADAR SÜRÜCÜ KURSLARINA KAYIT YAPTIRMADIKLARI TAKDİRDE BİR DAHA SÜRÜCÜ BELGESİ ALAMAYACAK.

İLKOKUL MEZUNLARI, DİKKAT!
İlkokul mezunları 1996 yılından bu yana sürücü ehliyeti alamama korkusu yaşıyor. Geçen yıllarda 3 kez ertelenen değişiklik bu yılın Temmuz ayında uygulamaya geçiyor. Yeni bir erteleme söz konusu olmazsa bu yıldan itibaren eski sisteme göre ilkokulu 5 yıl okuyanlar artık ehliyet sahibi olamayacak. Kırıkkale Özlem Sürücü Kursu Sahibi Adil Saçal ise ilkokul mezunu kursiyerlere biran önce kurslara başvuru çağrısında bulundu.

 

SAÇAL ÇAĞRIDA BULUNDU

Kırıkkale Özlem Sürücü Kursu Sahibi Adil Saçal, ilkokul mezunlarının sürücü belgesi almak için 4 Temmuz`dan itibaren başvuru hakkı olmadığını belirterek, ehliyet almak isteyen ilkokul mezunlarına çağrıda bulundu. Sürücü kurslarının her ayın 1 ila 10. günü arasında kursları açtığını hatırlatarak, ilkokul mezunlarının en geç 4 Temmuz`a kadar sürücü kurslarına başvurabileceğinin altını çizdi. Bu sürenin sonunda başvurmak isteyen, ilkokul mezunları ise ehliyet alma hakkından yararlanamayacak.

 

4 TEMMUZ?A KADAR BAŞVURUN

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü`nün çalışmaları sonunda sürücü kurslarına kurum kontenjanı getirildiğini belirten Saçal, ?Her kurs kendi kontenjanı kadar aylık kursiyer kaydı yapabilecek. Kurslarda sınıfların fiziki durumuna göre kontenjan sınırlaması getirildi. Kurslar teorik ve pratik eğitimler sürecinde geçiyor? dedi. Saçal, 4 Temmuz?un ilkokul mezunları için son başvuru tarihi olmasından dolayı, başvurularda ilkokul mezunlarına öncelik vereceklerini söyledi.

Kırıkkale Özlem Sürücü Kursu Sahibi Adil Saçal 

05 TEMMUZ 2011?DE SONA ERECEK

Adil Saçal, ?17 Ekim 1996?dan itibaren sürücü belgesi alacakları ilköğretim okulu mezunu şartı getirilmişti. Ancak 31 Aralık 2004 yılına kadar geçici olarak ilkokul mezunlarına sürücü belgesi almalarına imkan tanınmıştı. 31 Aralık 2004?30 Haziran 2006 arasında 18 ay gibi bir süre ilkokul mezunları sürücü belgesi alamadılar. Kanunda 2006 yılında yapılan geçici değişiklikle ilkokul mezunlarına sürücü belgesi alma imkanı 05 Temmuz 2006?dan itibaren 5 yıl daha uzatıldı. Bu süre 05 Temmuz 2011?de sona ermiş olacak. Bu nedenle de ehliyet almak isteyen ilkokul mezunlarına çağrıda bulunuyoruz? dedi.

 

EHLİYET ALMAK ARTIK ZORLAŞIYOR

MTSK uygulamaları ve sınav esasları değiştiğini belirten Saçal, ?Direksiyon sınavlarında bir komisyon üyesi ön koltukta oturacak, direksiyon usta öğreticisi ile diğer komisyon üyesi arka koltukta oturacak. Aynı zamanda yeni çıkan yasalar ile birlikte artık 200?300 TL arası ehliyet alma dönemi bitiyor? dedi.

 

 HABER: KADİR YAHŞİ

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ