İLKOKUL ÇOCUKLARINA TRAFİK EĞİTİMİ

İLKOKUL ÇOCUKLARINA TRAFİK EĞİTİMİ

Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı´nın ortaklaşa düzenledikleri “İlkokul çocuklarına trafik eğitimi” Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Cihan tarafından online olarak gerçekleştirildi.

Uzaktan eğitimde öğrencilerin sorun yaşamaması amacıyla çeşitli çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı´nın ortaklaşa düzenledikleri “İlkokul çocuklarına trafik eğitimi” Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Cihan tarafından online olarak gerçekleştirildi, 2020-2021 yılı eğitim öğretim döneminde ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik koronavirüs salgını nedeniyle planlanan trafik eğitimleri online olarak verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bilişim ağı olan Eba-Zoom uygulaması üzerinden verilen trafik eğitimine çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Çocuklarla bilgisayar üzerinden iletişim kuran jandarma görevlisi Cihan, öğrencilere ilk olarak genel trafik kuralları hakkında bilgi verdi. İşaret levhalarının tanıtımı, yaya geçidi ve okul servis araçlarının kullanımı gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi. Ayrıca Covid-19 virüsüne karşı tedbirler, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı, hijyen ile sokağa çıkma kısıtlamaları da anlatılan konular arasında yer aldı. 2021 yılı süresince de ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak amacıyla benzer eğitimlere devam edileceği belirtildi.
 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ