İlkler bizim dönemimizde yaşandı

İlkler bizim dönemimizde yaşandı

MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, başkanlığı döneminde Kırıkkale'de ilklerin kendi döneminde olduğunu söyledi. İlk kadın Belediye Başkan Yardımcısı'nın kendi dönemlerinde olduğunu belirten Pekdoğan, sosyal hayatta ve belediyecilikte kadınların r

KADINLAR SİYASETTE VAR OLMALI

Kırıkkale Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Polat ve dernek üyeleri, MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Geçmiş dönemde Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığına bir kadını getirdiğini ve ilklerin her zaman kendi döneminde olduğunu belirten Pekdoğan, kadınların siyasette olması gerektiğini ve belediyecilikte de önemli görevler almalarını istediğini söyledi.

 

TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURUR

Toplumun temelini kadınların oluşturduğunu belirten Pekdoğan, kentte kadınların sosyal aktivitelere katılma şansının olmadığını ve mevcut Belediye Başkanının kadınlara yönelik proje odaklı çalışmadığını bildirdi. Tekrar Belediye Başkanı olması durumunda kadınların sorunlarının dile getirildiği bir kurum oluşturulacağını belirten Pekdoğan, belediye bünyesinde hizmet verecek olan bu yapının kadına yönelik şiddetten, kimsesiz kalan kadınlara yardım etmeye kadar uzanacağını ifade etti.

 

BASKI YAPAMIYORLAR

Kırıkkale Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Polat ise, kadınların siyasette yer almasının siyasete renk katacağını kaydetti. Toplumda kadınların aktif rol aldığını belirten Polat, bazen kadınların eşleriyle fikir ayrımcılığına girdiğini ve 21. yüzyılda erkeklerin kadınlara su partiyi seç baskısı yapamadığını iddia etti. Herkesin kendi düşüncesinin var olduğunu belirten Polat, belediyede kendileri için özel yer olması gerektiğini ve bu yerde kadınların sorun, talep, isteklerinin masaya yatırılması gerektiğini belirtti.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız