İlk kazma Mayıs'ta vurulacak

İlk kazma Mayıs

YAHŞİHAN CANLANIYOR

İlk kazma Mayıs'ta vurulacak

Basın mensupları ile bir araya gelen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, cami ve ilçe meydanı inşaatının Mayıs ayında başlayacağını bildirdi. Seçim hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sungur, 3-0 yapacağımıza inanıyorum” dedi.

NÜFUSU ARTAN TEK İLÇE

Düzenlediği basın toplantısında ilçe gündemindeki konular, proje çalışmaları ve seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, nüfusu artan tek ilçe olduklarını, hareketli nüfusun giderek arttığını ve bu artışa göre hizmet verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Sungur, cami ve ilçe meydanı projesinin fiziki çalışmalarının Mayıs ayı içerisinde başlayacağını ifade etti. Ziraat Bankası şubesinin yerinde kalacağını ifade eden Sungur, seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ZİRAAT BANKASI YERİNDE KALACAK

Çadır Restaurant'ta sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Sungur'a Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyol, AK Parti Yahşihan İlçe Başkanı Aydın Demirdirek, belediye birim müdürleri ve meclis üyeleri eşlik etti. Sungur, açıklamalarına Ziraat Bankası'nın ilçe merkezinden taşınmasına yönelik yaşananlara değinerek başladı. Sungur, Ziraat Bankası geçtiğimiz yıllarda mevduat olmadığı için kapandı. Açıldıktan sonra da ilçe merkezinde hizmet vermeye başladı. Adı üzerinde ziraat yani tarımla uğraşan insanların en çok işlem yaptığı bankadır. Tarımla uğraşan nüfus ilçe merkezinde ikamet ediyor. Banka ise üniversite öğrencilerinin bulunduğu Yenişehir Mahallesi'ne taşınmak isteniyor. Böyle bir şey mümkün değildir. Taşınma halinde ilçe merkezindeki vatandaşların sıkıntı yaşayacağını banka bölge müdürüne anlattı. İl Başkanımız Mürsel Akçay da bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ile konu görüşüldü ve banka şubesinin ilçe merkezinde kalacağı açıklandı. Banka yine Yenişehir Mahallesi'ne bir şube açacak” diye konuştu. Muhalefet partilerinin yaşananlara olan tavrına da değinen Sungur, Maalesef küçük yerlerde insanların nasırlarına basılarak siyaset yapılıyor. Muhalefettin de böyle siyaset anlayışı var. Bizde bunu saygı ile karşılıyoruz. Arkadaşlarımızın bu duyarlı davranışlarını diğer konularda da göstermesini bekliyoruz” dedi. 

CAMİ VE İLÇE MEYDANI PROJESİ

Cami ve ilçe meydanı projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Sungur, Öncelikli hedefimiz eski belediye binası arkasına bir cami yapmaktı. Projelerin çalışmaları yapıldı. 1200 veya 1500 kişilik bir cami olmasını istedik. Daha sonra ortak akıl ile caminin önünde ilçemizin pazar sıkıntısını ve meydan sıkıntısını bitirmek için projeye yenilikler ekledik. Camimizin alt katında dükkânların olduğu ön kısmının da bir gün kapalı pazar olarak faaliyet gösterecek meydanın olmasını istedik. Projemiz için Mayıs ayında kazmayı vuracağız” dedi.  

BELKİ DE HASTANENİN GİTMESİ HAYIRLI OLDU 

Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Kırıkkale sınırlarına dâhil edilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Sungur, Hastane bölgesine günlük 10 bin insan sirkülasyonu oluyor. O bölgede yaşanan su ve alt yapısı sıkıntısını en iyi ben ve arkadaşlarımı biliyor. Yoğunluğu bu bölgeye verdiğimiz zaman ilçede hizmetler aksıyor. Bunu yaşatmamak için arkadaşlarımızla çok çaba gösterdik. Belki hastanenin Kırıkkale Belediye sınırlarına girmesi hayırlı oldu. Bunu bir de böyle düşünmek lazım. Muhalefet birde belediye hizmet binası konusunda eleştirilerde bulunuyor. Bundan açıklıkla söylüyorum. Ben belediye başkanı olduğumu sürece belediye hizmet binası yerinde kalacak. Ne zaman yeni bir binaya ihtiyaç duyulur. O zaman Yahşihanlı hemşerilerime anlatır, yeni bina yaparız. Benim düşüncem ilçemin her mahallesine hizmetin eşit gitmesi” ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENCİLERİ İKAMETGÂH KONUSUNDA İKNA EDEMİYORUZ

Sungur şöyle devam etti; Tüm ilçelerde nüfus azalırken Yahşihan'da bir artış yaşanıyor. Üniversitenin büyük rolü var. Ancak on bin öğrenci olmasına rağmen sadece 750 seçmenimiz var. Öğrencileri ikametgâh konusunda bir türlü ikna edemiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Yahşihan'da farklı şeyler oluyor. Herkes bunun farkında. Bizde son beş yılda yaptığımız işlere yeni bir şeyler katma telaşındayız. Bunun tatlı heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Yahşihan'ı farklı şeyler bekliyor” diye konuştu.

YAHŞİHAN PARTİMİZE HEP DESTEK VERDİ

Başkan Sungur son olarak Yahşihan kavşağında ilçeye girişi bulunan yolun karayollarına ait olduğunu, bu bölge için Karayolları Genel müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını, sıcak asfalt için söz aldıklarını ve kısa bir sürede buranın tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Yeni bir greyder ve yol açma makinesi aldıklarını da sözlerine ekleyen Sungur, seçim hakkında ise şu değerlendirmeleri yaptı: Yahşihan partimize hep destek verdi. Genel seçimlerde de aynı destek devam edecektir. İl Genelinde partimizin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyelle yine 3-0 yapacağımıza inanıyorum.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü