İlke ve görüşleriyle ülkemizi aydınlatıyor

İlke ve görüşleriyle ülkemizi aydınlatıyor

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ARAMIZDAN AYRILIŞININ 79. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ARAMIZDAN AYRILIŞININ 79. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

İlke ve görüşleriyle ülkemizi aydınlatıyor

Büyük Önder Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında düzenlenen törenle anıldı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Atatürk´ün, sadece Türk Milletinin değil, bütün mazlum milletlerinin sevgisine mazhar olmuş bir kişi olduğunu belirterek, ?Atatürk fikirleri ve dünya görüşü ile hala ülkemizi aydınlatıyor? dedi

VALİLİK GARNİZON VE BELEDİYE ÇELENGİ

Anma etkinlikleri Cumhuriyet ve 15 Temmuz Meydanı´nda Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Saatler 09.05´i gösterdiğinde sirenlerin aynı anda çalması ile birlikte törene katılan il yöneticileri, askerler ve öğrenciler ile sokaktaki görevliler, esnaflar ve vatandaşlar Ata´nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

ATA´YA 2 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79. yılında Kırıkkale´de anma törenleri düzenlendi. Kırıkkale´de Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı. Saat 09.05´te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05´te adeta Kırıkkale´de hayat dururken caddede ve sokakta bulunan birçok vatandaş Ata´ya saygı duruşunda bulundu.

KÜLTÜR MERKEZİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu´nda devam eden törende, Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü araştırma görevlisi Hakan Doğan, "Çeşitli Yönleriyle Mustafa Kemal Atatürk" konulu sunum yaptı. Program, Kırıkkale Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Ata´yı Anlamak" konulu oratoryo gösterisiyle sona erdi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Atatürk´ün, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş bir kişi olduğunu belirterek, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşünün hala ülkemizi aydınlattığını söyledi. 

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN KAHRAMANI UNUTULMAYACAK

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, ebediyete irtihalinin 79. Yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. Tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı, liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin sonunda, bizlere Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı, ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır.?

DÜNYANIN SEVGİSİNİ KAZANDI

?Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dâhi olarak tarihe geçmiştir. Bugün bizler de, Aziz Atatürk´ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda; Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.? dedi.

HABER: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ