İlk by pass ameliyatı yapıldı

İlk by pass ameliyatı yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği kendi ekibi ile ilk by-pass ameliyatını gerçekleştirdi. 76 yaşındaki Rahmi Güngör başarılı geçen operasyonun ertesi günü yürümeye başladı.

AMELİYAT ÖNERİLDİ

Kronik İskemik Kalp Hastası olan Rahmi Güngör`ün (76), 11 Mart sabahı rahatsızlanarak özel bir hastaneye müracat etmesinin ardından kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Gittiği hastane tarafından yine Ankara`da özel bir hastaneye sevk edilen Güngör`e sağ koronor damara balon yapılarak ameliyat önerilmiş. Ancak Ankara yerine memleketi Kırıkkale`de ameliyat olmak isteyen Güngör, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi`ne başvurmuş.

 

BABAMI BU KADAR İYİ GÖRMEYİ BEKLEMİYORDUM

Kalp Damar Cerrahisi ekibinin 2 gün süren hazırlık sonrasında ameliyata aldığı Güngör, 2.5 saat süren ameliyat sonrasında Kalp Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesine alındı ve burada dördüncü saatte solunum cihazından ayrıldı. Ertesi sabah yoğun bakımdan servise alınan Güngör, yürütülmeye başlandı. Rahmi Güngör`ün oğlu Serdar Güngör ise böyle bir ameliyat sonrası babasını bu kadar iyi görmeyi beklemediğini söyleyerek, "Babam geçen salı sabaha karşı rahatsızlanmış. Ben şahsen açık kalp ameliyatı sonrasında babamın bu kadar erken iyileşeceğini sanmıyordum. Çarşamba günü ameliyat oldu, ben ertesi akşam babamı yürüttüm. İlgi ve alakalarından ötürü tüm hocalarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

 

CERRAHİ UZMANLIK VE EKİP UYUMU ÖNEMLİ

By-pass ameliyatlarında uyumlu bir ekip kurmanın önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, "birisi profesör 3 cerrah, birisi profesör 2 anestezist, yeterli sayıda  kalp cerrahisi hemşiresi ve perfüzyonist olmak üzere toplamda 11 kişilik bir ameliyat ekibi oluşturduk. Ameliyat sonrası yoğun bakımda ise yine 10 kişilik bir Kalp Cerrahisi için özel yetişmiş yoğun bakım ekibi hastayı karşıladı. Şu an hastamızın durumu oldukça iyi. Üniversitemizde Kalp Damar Cerrrahisi`nin alt yapı ve ekibi hazır. Acil şartlarda dahi (kalp krizi geçirirken) by-pass ameliyatı yapmak mümkün. Tabii Rektörümüzün ve Dekanımızın sistemimizin oturmasında çok büyük katkısı var. Hastalara daha emniyetli müdahale açısından Üniversite Hastanemiz hem Kardiyoloji hem de Kalp Damar Cerrahisi ekibi, hastalarımızın ve kardiyologlarımızın hizmetine hazırdır." dedi.

 

REKTÖR PROF. DR. EKREM YILDIZ, HASTAYI ZİYARET ETTİ

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler ve Kalp Damar Cerrahisi ekibi eşliğinde By-Pass olan hastayı ziyaret eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, hastaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastanın durumu hakkında bilgi aldı. Bu tarz acil durumlarda hastaların artık Ankara`ya gitmek yerine Üniversitemiz Hastanesi`nde güvenilir ve uzman bir ekip tarafından tedavi edilebileceklerini belirten Prof. Dr. Güler, Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji uzmanlarını bu ortaklaşa çalışmalarından ötürü tebrik etti.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ