İlerleyen yaşına rağmen iğdenden ipliği geçiriyor

İlerleyen yaşına rağmen iğdenden ipliği geçiriyor

Kırıkkale'de yaşayan 71 yaşındaki terzi ustası İsmail Turan, ilerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam ederek, gençlere örnek oluyor. Mesleğini yılmadan yapan Turan'a büyük saygı duyan esnaf da kendisini takdirle karşılıyor.

MESLEĞİME AŞIĞIM

Askerde öğrendiği ve 51 yıldır severek yaptığı terzilik mesleğinde çok sayıda çırak yetiştiren Turan,  şimdi de mesleğine devam ediyor. Terzilik mesleğine aşığıyım diyen Turan, elim ayağı tutana kadar işine devam edeceğini söyledi. 

ÇALIŞMAKTA HAYIR VARDIR

Çalışmakta hayır olduğunu ifade eden Turan, “Meslek sayesinde eski dostlarımı hâlâ görüyorum. Onlarla eskileri konuşuyorum. Bu bana güç veriyor. Dinç kalmayı çalışmama bağlıyorum. İşlerimiz şu anda normal. Allah bundan geri koymasın.” dedi.

HAYAT KAHVEHANE KÖŞELERİNDE BİTMEZ

Birçok gencin çalışmak yerine devletten aldığı yardımlarla hayatını devam ettirmeyi tercih ettiğini belirterek bu tür insanlara çok kızdığını söyleyen Turan, “Ben bu yaşıma rağmen çalışmayı tercih ediyorum. Oldukça sağlıklı olan insanlar çalışmak yerine kahvehane köşelerinde zaman geçirmeyi tercih ediyor. Ne yapılırsa gençlikte yapılıyor. Onlar da bunu bir gün anlarlar ama o zaman çok geç olur. O yüzden gençlere tavsiyem her şeyi rahatça yapabildikleri dönemlerinde boş oturmasınlar ve zamanlarının kıymetini bilsinler.” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü