İlaçlamada yaz mevsiminin son rötuşları

İlaçlamada yaz mevsiminin son rötuşları

GECE GÜNDÜZ TERTEMİZ BİR KIRIKKALE

İlaçlamada yaz mevsiminin son rötuşları

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Ekipleri havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde yaz planlamasının son çalışmalarını yoğun bir şeklide tamamlıyorlar. ?Yaz mevsiminin son rötuşları? olarak adlandırdıkları çalışmalarda, personel gece gündüz demeden daha sağlıklı, daha temiz bir Kırıkkale için çalıştıklarını ifade ediyorlar.

ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama ekipleri yaklaşan yaz mevsiminin son günlerinde sinek ve diğer haşeratla mücadele edebilmek amacıyla karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında İl Merkezi genelindeki yağmur drenaj ve kanalizasyon hatlarıyla dere yataklarında, durgun su yataklarında, gübrelik alanlarda, fosseptikler, sulama havuzları, süs havuzları, iş yeri ve binaların bodrumları gibi yerlerde sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı mücadele başlatıldı.

İLAÇLAMA İŞLEMİ TÜM MAHALLELERDE UYGULANIYOR

Kırıkkale Belediyesi ilaçlama çalışmalarını İl Merkezine bağlı tüm mahallelerde sürdürürken, ilaçlama çalışmaları kapsamında önümüzdeki aylarda da ergin karasinek ve sivrisineklere karşı da çalışmaların devam ettirileceği belirtildi. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 19.00-22.00 saatleri arasında çıkarılması gereken çöplerin zamanından önce dışarı çıkarılması sinek ve haşere üremesine yol açıyor.

GECE GÜNDÜZ TERTEMİZ BİR KIRIKKALE

Yetkililer, ?Gece yapılan mücadelede ise şehir merkezi ve mahallelerde bulunan park alanları ve ağaçlar, piknik ve mesire alanları, mezarlıklar çeşitli haşerelere karşı ilaçlanıyor. Özellikle sivrisinek ve chrinomidaya karşı en etkin mücadele üreme alanlarının ortadan kaldırılmasıdır. Havuz, fıçı, bidon gibi kaplarda bir haftadan fazla su bekletilmemesi, bina bodrum katlarınızda su birikintileri var ise mutlaka Temizlik İşleri Müdürlüğüne bildirilmelidir" şeklinde uyarılarını tekrarladılar.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü