İlaç kullanırken dikkat

İlaç kullanırken dikkat

"Akılcı ilaç kullanımı" konulu toplantı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, tüm dünyada, yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımının çeşitli sorunlara neden olduğunu söyledi.

YANLIŞ İLAÇ KULLANIMI SORUNU 

Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Uzun Yanlış ilaç kullanımı ile ilgili çeşitli çözüm yollarına gidildiğini söyledi Uzun, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı, hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına dolayısıyla tedavi maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır" dedi.

KURUL ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Uzun, şöyle konuştu: “Bu bağlamda da ilimizde akılcı ilaç kullanımı il koordinasyon kurulu oluşturularak çalışmalara başlanmıştır. İl Sağlık Müdürü Başkanlığında, Akılcı ilaç koordinatörü, Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü temsilcileri ile toplantı düzenlenmiştir. Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta/ hasta yakını, sektör, düzenleyici, otorite, meslek örgütleri ve diğer (Medya, Akademi vb.) gruplar sorumluluk sahibi taraflara yapılacak olan eğitim çalışmaları sırasında izlenecek stratejiler için yol haritası çıkarılarak yerel eylem planı hazırlanıp, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!