İlaç almadan sigarayı bırakın

İlaç almadan sigarayı bırakın

Kırıkkale'de kadın bir dernek başkanı ilaç almadan telkinle sigara tiryakilerine sigarayı bıraktırmayı ve aşırı kilolu olanlara da kilo verdirmeyi amaçlıyor.

İNSANLARA FAYDALI OLMAK
Kırıkkale Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı Raziye Ünal, sigara tiryakilerinin ilaç almadan sigarayı bırakabileceklerini, aşırı kiloya sahip kişilerin de kilo verebileceklerini söylüyor. Uzun yıllar araştırma ve çalışma yaptığını dile getiren Ünal, edindiği bilgilerle ilk çalışmayı da kendisi ve yakınları üzerinde denediğini, kendisinin kilo verdiğini, sigara içen bir yakınının da sigarayı bıraktığını söyledi. Ünal amacının insanlara faydalı olmak olduğunu dile getirdi.

KALICI OLUYOR
Önceden doldurulan formlarla kişiye özel telkinler hazırladığını, bu telkinleri kişinin ancak 21 gün boyunca okuyarak fayda görebileceğini belirten Ünal projesini şöyle anlattı: “Telkin, verdiğimiz eğitimin kalıcı olması ve kişiyi başarıya ulaştırması için kısa etkili öz bilgilerdir. İlk olarak kişi bir form doldurtuyoruz. Bu formdaki bilgilerle de göre kişiye özel telkin hazırlıyoruz. Bu bilgiler sabah akşam 21 gün okunuyor ve bilgi bilinçaltına işleniyor, bilgi kalıcı oluyor. Sonuç olarak sigara içen, kilo veren kimselerin yüzde 99’u sigaraya tekrar başlamıyor, kilo veren tekrar kilo almıyor. Bu tür bir çalışmayı hiçbir sağlık kurumunda görmediniz. Dolayısı ile bu tarz çalışmayı ülkemizde ve ilimizde ilk defa dernek adına başlatmış bulunmaktayız. Bu vesileyle toplumumuz maddi ve manevi olarak kalkınmış olacak”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ