İl imamı olduğunu basından öğrenmiş!

İl imamı olduğunu basından öğrenmiş!

FETÖ DAVASINDA BİRİ TUTUKLU İKİ SANIĞIN DURUŞMASINDA İLGİNÇ İFADELER

FETÖ DAVASINDA BİRİ TUTUKLU İKİ SANIĞIN DURUŞMASINDA İLGİNÇ İFADELER

İl imamı olduğunu basından öğrenmiş!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında açılan 2 ayrı davada biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

ZANLI SEGBİS ARACILIĞI İLE İFADE VERDİ

Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ö.Ö, İzmir´in Ödemiş ilçesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Ö.Ö, savunmasında, gözaltına alındığı günden itibaren bildiği her şeyi anlattığını iddia etti.

DEVLET YURDU ÇIKMADIĞI İÇİN FETÖ´NÜN YURDUNDA KALMIŞ!

FETÖ ile dershane döneminde tanıştığını ve daha sonra üniversiteyi kazandıktan sonra devlet yurdu çıkmayınca örgütün evlerinde kaldığını anlatan Ö.Ö.: "Çok pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum. Her şeyi anlattım. ByLock kullandığımı da anlattım. Eşimin işinden dolayı geldiğim Kırıkkale´de beni tanıştırdıkları kişi, telefonuma ByLock programını yükledi. Yazışmalarda sadece kira ödemeleri ve dini içerikli yazışmalar vardı. 15 günde bir evlere gidip sohbet yapıyordum. Üniversitede 3. ve 4. sınıflarda ev ablalığı yaptım. Darbe girişiminin ardından basında ByLock haberleri çıkmaya başlayınca program yüklenen telefonumu kırdım ve parçaladım" şeklinde konuştu.

YURT DIŞI YASAĞININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ. ADLİ KONTROL ŞARTI KALDIRILDI

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, Ö.Ö´nün yurt dışı yasağının devamı ve doğum yapacak olması nedeniyle adli kontrolünün kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı 19 Temmuz´a erteledi.

İL İMAMLIĞI KELİMELERİNİ MEDYADAN DUYMUŞ

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada da "silahlı terör örgütüne üye olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla tutuklu bulunan sanık Y.U. ile avukatı hazır bulundu.

ÖĞRENCİLİK DÖNEMİNDE FETÖ İLE İLİŞKİSİ OLMAMIŞ!

Y.U, savunmasında, öğrencilik döneminde FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını ancak 20 yıl önce başladığı öğretmenlik mesleğinde Adana, Aksaray, Ankara ve Kırıkkale´de FETÖ´ye ait özel okullarda çalıştığını söyledi.

FETÖ´NÜN OKULLARINDA ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ

Öğretmenlik dışında bu okullarda herhangi bir görev almadığını öne süren Y.U, "İl imamlığı, bölge imamlığı, serrehberlik gibi kelimeleri medyadan duydum. Birkaç defa dinleyici olarak sohbetlere katıldım. Çocuklarım çalıştığım okullarda okudu. Çocuğumun denemesi için kısa süre Zaman gazetesine abone oldum. Bağışta bulunmadım, kimseden de bağış talep etmedim" ifadelerini kullandı.

SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Temmuz´a erteledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ