İl Halk Kütüphanesinde Çanakkale Savaşı Kitaplığı

İl Halk Kütüphanesinde Çanakkale Savaşı Kitaplığı

"YAŞANILANLAR, ÖNEMLİ İBRET VESİKALARIDIR"

İl Halk Kütüphanesinde Çanakkale Savaşı Kitaplığı

Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Şehitler Haftası münasebetiyle ?Çanakkale Savaşı Kitaplığı? açtı.

GİRİŞ SALONUNDA SERGİLENİYOR

İl Halk Kütüphanesi Giriş Salonunda hazırlanan stantta sergilenen ?Çanakkale Savaşı Kitaplığı?, hafta boyunca açık kalacak. Çanakkale Savaşlarının enine boyuna incelendiği, yerli yabanca onlarca yazara ait kitaplar, haftanın önemine binaen okuyuculara sunuldu. Çanakkale Savaşlarının edebi ve tarihi boyutlarını ele alan kitapların tamamı kütüphane envanterinden hazırlandı.

YAŞANILANLAR, ÖNEMLİ İBRET VESİKALARIDIR

Yapılan çalışmaya ilişkin görüşlerini aldığımız Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay, "Çok büyük acılar yaşadığımız I. Dünya Savaşının dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları, Osmanlı Devletinin yıkılma sürecini biraz olsun geciktirerek Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu için vakit kazandırmış önemli bir tarihi olaydır. Bu savaş sırasında yaşanılanların, önemli ibret vesikaları olduğuna inanıyorum. Yeni neslin, vatan sevgisini en samimi duygularla hissedebilmesi için bu savaş hakkında mutlaka bilgi sahibi olması gerekir. Gerek Çanakkale´de, gerek Kurtuluş Savaşında, gerekse bugün vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, genç yaşlı herkesi bu ve diğer kitapları okumak üzere kütüphanemize davet ediyorum? dedi. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı