İktidar suni gündem yaratıyor

İktidar suni gündem yaratıyor

?90´LARDA KÖYLER BOŞALTILIYORDU, ŞİMDİ KENTLER BOŞALTILIYOR?

İktidar suni gündem yaratıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Kırıkkale´de Saadet Partisinin Merkez İlçe Divan toplantısına katıldı. Hükümeti özellikle ülkede suni gündem yaratarak halkı asıl gündem olan terör, ekonomik sıkıntılar ve Suriye sorunundan uzaklaştırdığı konusunda eleştiren Öztek, ?Hükümet suni gündem yaratıyor? dedi.

AK PARTİ SUNİ GÜNDEM PEŞİNDE

Basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Ak Parti´nin ülkede suni gündem yaratarak halkı asıl gündem olan terör, ekonomik sıkıntılar ve Suriye sorununda uzaklaştırdığını söyledi. Güneydoğu´daki terör olaylarında devletin bir an önce bölgeye huzuru getirmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Öztek, batılı ülkelerin Suriye konusunda samimi olmadığını, çifte standartlı davrandığını dile getirdi. ?İKTİDAR SUNİ GÜNDEM YARATIYOR? Konuşmasının devamında Türkiye´deki iç ve dış politikaya değinen Öztek, Türkiye´de özellikle iktidar tarafından suni gündem yaratılarak gerçek gündemin halkın gözünden uzaklaştırıldığını söyledi. Söz konusu suni gündemin hepsinin toplumu gerçek gündemden uzaklaştırmak için iktidar tarafından ortaya atıldığının altını çizen Öztek, ?Gün, suni gündem konularını konuşma günü değildir. Gün akan kanları durduracak ekonomik ve sosyal sıkıntıları giderecek gündür. Gelin gerçek gündem konularını konuşup çözüm yollarını bulalım. Bizce Türkiye´nin en önemli gündemi iç politikada terör ve ekonomik sıkıntılar, dış politikada da Suriye meselesidir? dedi.

?90´LARDA KÖYLER BOŞALTILIYORDU, ŞİMDİ KENTLER BOŞALTILIYOR?

Türkiye´de son dönemde terör eylemleri azdığını ve toplumu huzursuz ettiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Öztek, Son 6-7 aydır neredeyse her gün şehit cenazeleri geldiğine dikkat çekti. Bazı ilçelerdeki esnaf iş yerlerini açamıyor, vatandaşlarımız da aile fertlerini alarak ilçelerini terk ediyorlar. 1980´li,1990´lı yıllarda terör nedeniyle köyler boşaltılıyordu. Şimdi kentler boşaltılıyor. Çünkü insanlar can güvenliği olmayan bu kentlerde yaşayamıyorlar. Evlerini, işyerlerini bırakıp güvenli yerlere göç ediyorlar. Dileğimiz devletin bir an önce bu bölgede huzur ve sükûnu temin etmesidir? ifadelerini kullandı.

?IŞİD İLE MÜCADELE ADI ALTINDA TÜM SURİYE BOMBALANIYOR?

Türkiye´nin asıl problemi olarak gördükleri Suriye konusuna da değinen Öztek şöyle devam etti: ?Suriye bizim komşumuz. Oradaki insanların feryadı, Türkiye´de yaşayan asıl milletimizin duyarlı evlatlarını huzursuz ediyor. Ölen Suriyelilerin sayısı 380 bini aştı Suriye´den Türkiye´ye gelen sığınmacı sayısı 2.5 milyonu belki de 3 milyonu geçti Avrupa olaylarla fazla ilgilenmiyordu. Ne zaman ki sığınmacılar Avrupa´ya gitmeye başladı, Avrupa o zaman mülteciler konusuna dolayısı ile Suriye konusuna eğildi. Siyonizm ve onun emrindeki ABD yine Türkiye´yi kendi amaçları doğrultusunda kullanıyor. Aylardan beri tüm koalisyon güçleri "IŞİD hedeflerini bombalıyoruz" diye tüm Suriye´yi bombalıyorlar. 2015 yılı Kasım ayı başında Rusya da bu kervana katıldı. Şimdi Suriye´nin mazlum ve mağdur halkını hem ABD önderliğindeki koalisyon güçleri, hem Rusya ve hem de Başar Esad´a bağlı ordu güçleri, "IŞİD ile mücadele" adı altında bombalıyorlar.

?BATI SAMİMİ DEĞİL, ÇİFTE STANDARTLIDIR?

Biz şunu hep söyledik. Yine söylüyoruz. Batı samimi değildir, çifte standartlıdır. Batı ıslah etmez ifsat eder. Bu gerçeği bilelim ve buna göre davranalım diyoruz. Ülkemizin yöneticilerinin de bu gerçeği anlamalarını istiyoruz. Biz batılıların bu çifte standartlı tavırlarını bildiğimiz için Suriye sorununun Batılıların eliyle değil İslam ülkelerinin oluşturacağı birliktelikle, mesela D-8 ülkelerinin bir araya gelmesi ile hak ve adalet ölçüleri içinde çözüleceğine inandığımızı söylüyoruz. Yöneticilerin de ABD´den ve BM Güvenlik Konseyi Üyesi ülkelerden sorunun çözümü için destek beklemekten vazgeçmelerini istiyoruz.?

?ENFLASYON EN FAZLA ÇİFTÇİYİ ETKİLİYOR?

Konuşmasının sonlarında ülkedeki ekonomik duruma da değinen Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, ülkede hem enflasyon hem de işsizlik oranlarının arttığına dikkat çekerek bunun toplumun tüm kesimini etkilediğini söyledi. Öztek, ?Enflasyondaki artış tüm toplum kesimlerini çiftçi, işçi, memur ve emeklilerimiz ile esnafımızı etkilemektedir. Enflasyonun en fazla etkilediği kesim çiftçilerimizdir. Çiftçilerimiz üretimde kullandıkları girdileri yüksek fiyattan satın almakta, elde ettikleri ürünleri ise kendi iradeleri dışında oluşan piyasa fiyatından satmak mecburiyetinde kalmaktadırlar? diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız