İKİNCİ ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLMELİ

İKİNCİ ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak, “Halen üniversitelerin ikinci öğrenim programlarında kayıtlı olan üniversite öğrencilerimize destek olalım, mevcut adaletsiz görün

Üniversite öğrencilerinin korona virüs ile mücadeleden ciddi biçimde etkilendiğini belirten Milletvekili Öztürk; TBMM’deki açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ülkemiz yaklaşık 6 aydan bu yana, salgınla mücadele kapsamında topyekün bir seferberlik halindedir. Bu kapsamda 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren hemen hemen tüm eğitim kurumları uzaktan eğitim sistemini benimsemişlerdir. Geldiğimiz noktada 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde de çoğu eğitim kurumu uzaktan eğitim modelini benimserken, bazı kurumlarımız hibrit (karışık) modeli uygulamaya koymuşlardır. Üniversitelerimizde eğitim görecek öğrencilerimizin ödeyeceği katkı payları ve öğrenim ücretleri her yıl Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmektedir. Bu yıl da 11 Temmuz’da yayınlanan karara göre; üniversitelerin birinci öğretim ve açık öğretim gören öğrencilerden öğrenci katkı payı alınmaması kararlaştırılmış ancak ikinci öğrenim görecek öğrencilerin öğrenci katkı payı ödemesi öngörülmüştür. Şimdi ise üniversiteler birinci dönemde uzaktan eğitime karar vererek birinci, ikinci eğitim gören öğrenci gözetmeksizin tüm öğrencilere uzaktan eğitim verileceğini duyurmuştur. Üniversitelerde eşitliğin sağlanması bakımından birinci eğitim gören öğrencilerden alınmaması öngörülen öğrenci katkı payının ikinci öğretim gören öğrencilerden de alınmaması gerekmektedir. Bu nedenle; 11 Temmuz’da yayınlanan kararın, üniversite öğrencilerimiz arasında eşitliği sağlaması bakımından tekrar gözden geçirilerek, ikinci eğitim gören öğrencilerden de katkı payı alınmaması yönünde düzenlemeye gidilmesi yerinde olacaktır.” diyerek, Yükseköğrenim Kurulu’nun konuyu bir kez daha gündemine almasını istedi.

 

Hemen hemen her üniversitede öğrencilerin talepleri olduğuna dikkat çeken MHP’li Öztürk; “Geleceğimizin sigortası olarak gördüğümüz ve inandığımız gençlerimizin taleplerini dinlemek ve imkânlar dâhilinde bunları yerine getirebilmek üniversitelerimizin yakından takip ettiğini biliyoruz. Yine de, içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde mevcut isteklerin bir kez daha tespit edilmesi öğrencilerimizin motivasyonunu artıracaktır. Diğer yandan öğrencilerimize sunulan katkı ve desteklerin bu dönemde aileleri de düşünülerek yeniden tasarlanması maddi imkânsızlık yaşayan öğrencilerimizin yüzlerini güldürebilecektir.” diyerek, Türkiye’nin gençliğe her daim önem verdiğini vurguladı. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız