İkinci Dünya Savaşından beri en büyük göç dalgasını yaşıyoruz

İkinci Dünya Savaşından beri en büyük göç dalgasını yaşıyoruz

KEİPA TÜRK GRUBU BAŞKANI VE KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN KATILDI

İkinci Dünya Savaşından beri en büyük göç dalgasını yaşıyoruz

Yunanistan´ın başkenti Atina´da katıldığı KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu toplantısında konuşan KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ?Günümüzde yaşanan trajedinin İkinci Dünya Savaşı´ndan sonra yaşan en büyük kitlesel göç dalgası olduğunu belirtti.?

KEİPA TÜRK GRUBU BAŞKANI VE KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN KATILDI

KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu toplantısı 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde Yunanistan´ın başkenti Atina´da gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya Türkiye´nin de dâhil olduğu 9 KEİPA üyesi ülke katılırken, Türkiye´yi temsilen KEİPA Türk Grubu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ile Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu katıldı. Toplantının açılışında Yunanistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı ile Avrupa İşleri Dışişleri Eş Başkanı birer karşılama konuşması yaptılar.

RAPORLAR VE TAVSİYE KARARLARI İNCELENDİ

Toplantının sabah yapılan oturumunda İçtüzük konuları ele alınırken, delegasyonlardan gelen İçtüzük değişiklik teklifleri müzakere edildi. Toplantının öğleden sonra yapılan oturumunda ise ?KEİ Üye Devletlerinde Mültecilerin Sorunları-Siyasi durum? başlıklı rapor ve tavsiye kararı müzakerelerden sonra kabul edildi. Toplantıda Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Can, konuşmasında günümüzde yaşanan trajedinin İkinci Dünya Savaşı´ndan sonra yaşan en büyük kitlesel göç dalgası olduğunu belirtti.

SURİYELİLERE ?AÇIK KAPI? POLİTİKASI İZLİYORUZ

Ayrıca Can 2012 yılından bu yana Türkiye´nin 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını, ülkemize gelen Suriyelilere ?Açık Kapı? politikasının izlendiğini ve ülkemize sığınan Suriyelilere sağlık, eğitim, iş piyasasına erişim, sosyal yardım ve hizmetleri kapsayan ?geçici koruma? sağlandığının altını çizdi. Can konuşmasının devamında 10 şehirde geçici barınma merkezlerinde 300 bine yakın Suriyelinin bulunduğunu ve Kilis´in nüfusundan daha fazla Suriyeli bulunduğunu ifade etti.

?ÜÇLÜ POLİS VE GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ ORTAK TEMAS MERKEZİ ANLAŞMASI´ İMZALANDI

Can konuşmasının devamında şöyle söyledi: ?Türkiye yaşanan bu krizde üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmiş elinden gelen bütün gayreti göstermiştir. Yurtiçinde yapılan işlerin yanında uluslararası arenada göstermiş olduğumuz çabaya da değinmek isterim. BM ile Bölgesel Mülteci Dayanıklılık Planı; AB ile sınır kontrolü ile ilgili Eylem Planı; Türk-Bulgar-Yunan sınırında düzensiz göçle mücadele alanında ?Üçlü Polis ve Gümrük İşbirliği Ortak Temas Merkezi Anlaşması´ imzalanmıştır.?

TRAJEDİNİN ASIL SEBEBİ SURİYE´DE YAŞANAN ÇATIŞMA VE İÇ SAVAŞTIR

?Fakat yaşanan trajedinin asıl sebebi Suriye´de yaşanan çatışma ve iç savaştır. Uluslararası toplum tarafından yapılması gereken ilk şey çatışmaların sona erdirilmesi, çatışmasızlık ortamının sağlanması ve terör belasının ortadan kaldırılmasıdır. Maalesef uluslararası toplumun bu konuda yeterince gayret göstermediğini ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirtmek yerinde olacaktır.?

İSLAM DİNİYLE ŞİDDET HİÇBİR ŞEKİLDE BAĞDAŞTIRILAMAZ

Konuşmasının devamında Türkiye´nin terörle mücadelesinden bahseden Can, DAEŞ, PKK, YPG gibi terör örgütlerinin Türkiye´nin istikrarını bozan eylemler yapmaya çalıştığını ancak hiçbir şekilde hedeflerine ulaşamayacaklarını belirtti. Konuşmasının sonunda Avrupa´da gittikçe şiddetlenen İslamofobia olgusuna değinen Can, bunun 1.6 milyarlık İslam Âlemine hakaret olduğunu ifade etmiştir. İslam dininin barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğunu vurgulamış ve İslam diniyle şiddetin hiçbir şekilde bağdaştırılamayacağını söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız