İkinci bir duyuruya kadar sokak düğünleri yasak!

İkinci bir duyuruya kadar sokak düğünleri yasak!

ÖNCE GAZİANTEP´TE, SONRA TÜM TÜRKİYE´DE?

İkinci bir duyuruya kadar sokak düğünleri yasak!

Gaziantep´te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik yapılan ve 56 kişinin hayıtını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla tüm Türkiye´de sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.

MÜZİSYENLERE BÜYÜK DARBE VURACAK

Kırıkkale´de Samsun Bulvarı altında bulunan mahallelerde bir süre önce yasaklanan ve müzisyenler tarafından tepkiyle karşılanan yasağın, Gaziantep´te meydana gelen olay sonrası tüm Kırıkkale´ye ve tüm Türkiye´ye yayılması, ülke çapında sokak düğünleriyle hayatlarını kazanan müzisyenlere büyük ekonomik darbe vurması bekleniyor.

56 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 90´IN ÜZERİNDE KİŞİ DE YARALANMIŞTI

Sokak düğünlerine getirilen yasak kararı Gaziantep´in İslahiye ilçesinde belediye hoparlörlerinden yapılan anonsla vatandaşlara duyuruldu. Gaziantep´in Beybahçe Mahallesi´nde, geçen 20 Ağustos günü Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesinde terör örgütü IŞİD üyesi bir kişi üzerindeki bombayı infilak ettirmiş, patlamada, çoğunluğu çocuk 56 kişi hayatını kaybetmiş, 90´ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.

ÖNCE GAZİANTEP´TE, SONRA TÜM TÜRKİYE´DE?

Yaşanan bu saldırının ardından İçişleri Bakanlığı da bundan sonra benzer bir durum yaşanmaması için bir tedbir alınmasını kararlaştırdı. İçişleri Bakanlığı kararıyla geçen 25 Ağustos günü sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinliklerinin yasaklandı. Bakanlığın bu kararı daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ