İki aile sobadan zehirlendi

İki aile sobadan zehirlendi

Soba kullanımında uyarılara aldırış etmeyen vatandaşlarımız ne yazık ki istenmeyen hadiselere maruz kalıyor. Uyarı ve ikazlara rağmen soba zehirlenmelerinin önüne geçilemiyor. Dün meydana gelen iki ayrı olayda 6 kişi zehirlenerek hastanelik oldu.

SOBAYI SÖNDÜRMEDEN YATTILAR

Kırıkkale`de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri bildirilen 2`si çocuk 6 kişi, hastanede tedavi altına alındı. Ahılı mahallesi Arpalık mevkiindeki evinde rahatsızlanan AK Parti Kırıkkale eski İl Başkan Yardımcısı Yaşar Çavuşoğlu (59) ve eşi Zeynep Çavuşoğlu (59) komşularından yardım istedi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırılan çiftin, kömür sobasından sızan karbon monoksit gazından zehirlendikleri belirlendi Zeynep-Yaşar Çavuşoğlu çiftinin, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

İKİNCİ VAKA KARŞIYAKA MAHALLESİNDE

Öte yandan, Karşıyaka Mahallesi 2259 sokaktaki evde oturan Karartı ailesi de sobadan sızan gazdan zehirlendi. Durumun fark edilerek olay yerine çağrılan ambulanslar evdeki Bülent (36) ve eşi Yasemin (32) Karartı ile çocukları Barışcan (11) ve Elifsu`yu (1) Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırıldı. Tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Her iki olayla ilgili soruşturma sürerken yetkililer soba ile ısınan ailelerin dikkatli olmalarını istediler. Özellikle bu aylarda mutlaka sobalarını söndürerek uykuya yatmaları önerisinde bulundular.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama