İkbal Kız Yurdunun temeli atıldı

İkbal Kız Yurdunun temeli atıldı

Kırıkkale Çullu Kasabasında açılması planlanan İkbal Kız Yurdunun temelini Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk birçok katılımcının katılımıyla ile beraber, temelin ilk yapım butonuna bastılar.

İLAHİ VE KUR`AN DİNLETİSİ 
İkbal Derneği Başkanlığı Kapsamında temeli atılan Yatılı İkbal Kız yurdunun açılışında; İlk olarak Bir Sevda İlahi gurubu yer aldı. İlahilerle katılımcıların yüreklerini yumuşatan gurup sonrası Yaşar Pamuk Kuran dinletisiyle vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Kurban kesimiyle beraber İkbal kız yurdunun temeli atıldı.
PROTOKOL TAM KADRO
İkbal Derneği temel atma törenine katılım yoğundu törene gelen isimler şu şekilde sıralandı; Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy,İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur,İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun,İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,İl Gençlik ve Spor Müdürü Rifat Ünlü ve birçok vatandaşın katılımı ile tören alanı tıklım tıklım oldu.
PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMAMIZ GEREKİR
İlk konuşmacı olarak söz alan Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk konuşmasında şunlara yer verdi. ?Vakfımız son yıllarda yapmış olduğu gerek yurt inşaatları gerekse eğitim faaliyetlerinde birçok konuda başarı sağlamış ve gençliğe Peygamber efendimizin hoş görüsü yaşam tarzını Kuran-ı Kerim kuralları çerçevesinde aile saygısı ve evlilikte dikkat edilmesi gereken konular üzerinde eğitimler vermekteyiz. Amacımız gelecek nesillere sağlam basabilecek dini ve örfü adeti ve edebi sağlam bireyler bırakabilmek?. 
SAYGILI BİREYLER YETİŞTİRMEK
?Bir toplumun zemini ne kadar sağlam olursa o toplum o kadar iyidir kaya misali kolay, kolay parçalanamaz ama bir toplum ne kadar zayıf ve vurdumduymaz olur ise o toplum gelecek nesillere hiç ten başka bir şey bırakamaz. Bizlerin asıl amacı iyi gençler yetiştirmek toplumla iç içe olan saygılı bireyler yetiştirmektir. Çok kısa bir örnek verecek olursam Trabzon da bizim kreşimizde yetişen 5 yaşındaki evladımız Kuran hafızı olmuştur neden her bir bireyimiz yaşlımız gencimiz Kuran hafızı olmayalım dini bilgisi sağlam bireyler çatılarını hep sağlam tutar ama dini vasfı zayıf bireyler hep bir yanı eksik olurlar günümüzde de bu yüzden boşanma olayları %35 lere kadar yükselmiştir. Dedi
ÖĞRENELİM ANLAYABİLELİM
İkinci konuşmacı olarak Vali Kolat şunları söyledi; Başkan bizlere fazla konuşacak bir söz bırakmadı ben fazla sözü uzatmadan tek söylemek istediğim. Bu tarz organizasyonlara destek verelim, biraz önce Kuran-ı Kerim okuyan hocamızı sadece dinlemeyelim bizlerde öğrenelim anlayabilelim dedi. 200 metre karelik bir alana kurulu olan İkbal kız yurdu 5 katlı olup 60 öğrenciye hizmet vereceği söylendi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü