İhtiyacın varsa al, yoksa as

İhtiyacın varsa al, yoksa as

EL ELE BİRLİKTE...

PUSULA ÖZEL

İhtiyacın varsa al, yoksa as

2019-2020 Eğitim Öğretim yılını aynı binada ikili öğretimle geçiren Naciye Pehlivanlı Saran ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Liseleri, okul içerisinde yaptıkları projeyle sadece okullara değil tüm topluma örnek oluyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin tadilata girmesi sebebiyle 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılını Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi ile aynı binada, ikili öğretim sistemiyle geçirecek olması sene başında birçok kişide kaygıya yol açarken, başta okulların idarecileri olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimi ve sıcak ilişkileri tüm bu kaygıları ortadan kaldırdı. Hatta daha da ötesi birlikte yaptıkları bir projeyle herkese örnek olan, Kırıkkale’nin bu iki köklü ve güzide lisesi tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar.

Her iki okulun öğrencilerinin büyük çoğunluğunun, ekonomik seviyesi ortanın altında olmasından esinlenilerek hazırlanan proje, bir nevi “Askıda Kıyafet” projesi. “El ele birlikte” başlığıyla ve “İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as” sloganıyla hayata geçirilen projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, öğrenciler ve öğretmenler ihtiyaç fazlası kıyafetlerini, okul içerisinde belirlenen bir odaya astılar. Kapısı sürekli açık bulundurulan odaya asılan kıyafetler, ihtiyaç sahibi öğrenciler tarafından alınırken “veren elin alan eli görmeyeceği” bir sistem uygulanması konusunda da hassasiyet gösteriliyor.

PUSULA ÖZEL



Halil Bakır
17.02.2020 13:45:19
Kırıkkaleyardımeli olarak üç yıldır Askıda elbise mağazasında yaptığımız bir çalışma.Allah hocalarımızdan razı olsun,sayılarını çoğalırsın.Eksik kalınan yerde her türlü destek verebiliriz. #kırıkkaleyardımeli

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti