İhmali olanlar hakkında Gerekli işlem yapılsın

İhmali olanlar hakkında Gerekli işlem yapılsın

Yurt genelinde başlatılan `Okullarda Süt Dağıtım Projesi` kapsamında dağıtılan sütlerden onlarca öğrencinin zehirlenmesine ilk tepki Eğitim-Sen?den geldi. Şube Başkanı Yüksel Şahin öğrencilerin zehirlenmende ihmali bulunanların hemen belirlenmesi gerektiğ

Süt zehirlenmesine ilk tepki Eğitim-Sen?den geldi. Şube Başkanı Yüksel Şahin sorumluların derhal bulunmasını istedi

ONLARCA ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU
?Okullarda süt dağıtımı projesi? kapsamında dağıtılan sütlerden Kırıkkale merkezde ve çevre ilçelerde onlarca öğrencinin zehirlenmesine ilk tepki Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesinden geldi. Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin yaptığı yazılı açıklamada ?Dağıtımının İlk Gününde Kırıkkale?de Bazı Öğrencileri Zehirledi Bilindiği gibi ilköğretim Okullarında öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı?nın, Ulusal Süt Konseyi ile ortaklaşa yürüttüğü ?Okul Sütü Projesi? kapsamında dağıtılan sütler; dağıtımın ilk gününde zehirlenmeye yol açtı. Bunun sorumluları ve ihmali olanların hemen belirlenmesi gerekir? dedi.

DAĞITIMI BİR AN ÖNCE DURDURUN
Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ? AKP hükümetinin süt üreticilerinin stoklarında kalan sütleri eritmek adına başlattığı projede dağıtılan sütü içen Keskin ve merkez ilçe okullarımızda onlarca öğrenci zehirlendi. Öğrenciler Keskin ve Kırıkkale Devlet hastanelerinde tedaviye alındı. Diğer bazı illerden de zehirlenmelerin yaşandığı bilgileri gelmektedir. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sütten zehirlendiği ortaya çıkınca, Milli Eğitimi Bakanı Ömer Dinçer "Sütü daha bugün dağıttık" açıklaması ile yetindi. Sütlerin üretim tarihi ise belli değil. 2012/2957 sayılı ?Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı? ve Kararnameye ilişkin ?Okul Sütü Programı Uygulama Tebliğine göre gerçekleştirilen proje, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsıyor. Proje ile ülke genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak UHT sütün, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacağı açıklanırken, ?piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor? ifadelerine de yer veriliyor. Yetkililere sesleniyoruz; Daha kötü sonuçlara yol açmadan, süt dağıtımını bir an önce durdurun. Sütün bozuk olmasının nedenleri bir an önce ortaya çıkarılmalı, ihmali olanlar hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır. Sonuçlarla ile ilgili kamuoyu doğru bir şekilde bilgilendirilmelidir?     



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ