Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

Ihlamur Çocuklar için  Doğal bir antibiyotik

Kış aylarının gelmesiyle daha çok kapalı ortamda vakit geçirecek olan çocukların vücut direncinin düşüp, hastalığa yakalanma riskinin artacağı kesin.

İnsan sağlığı için büyük ölçüde kalıcı zararları olan ve çoğu doktor tarafından artık önerilmeyen antibiyotikler yerine bol sıvı tüketilmesi, ateş düşürücü ilaçların kullanılması ve bitki çaylarının özellikle de ıhlamur içirilmesini tavsiye ediliyor.

 

IHLAMUR İÇMENİN FAYDALARI

Koca karı tedavi yöntemlerinin bir numarası ıhlamur, sadece kulaktan dolma bir tedavi yöntemi değil bilimsel dayanağı da olan şifalı bir bitkidir. Mevsim geçişlerinde satış patlaması yapan, doktorların bebeklerde bile çekinmeden kullanabileceğimi söylediği ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle hastalık süresinde hastayı rahatlattığı için çok sık tüketiliyor. İşte ıhlamurun faydaları Terlemeyi teşvik eder, Ateşi düşürür, Öksürüğe iyi gelir. Gribe ve nezleye iyi gelir. Migren ağrılarını hafifletir. Kaygıyı azaltır. Stresi azaltır ve rahatlama sağlar. İshal tedavisinde kullanılır. Kan basıncını düşürür. Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. Damar sertliğine karşı kullanılır. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Kas spazmlarını giderir. Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Boğaz ağrısını alır. Hazımsızlığa iyi gelir. Çarpıntıyı giderir. Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

 

KAPALI ORTAMLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

Kapalı ortamların hastalık riskini artırdığını belirten doktorlar, "Kışın gelmesiyle okullar açılıyor ve çocuklar daha çok kapalı alanlarda vakit geçiriyorlar. Havanın soğuması çocukların vücut direncini düşürüyor. Solunum yollarındaki damarlar kasılıyor ve çocuklar sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu olabiliyorlar. Kapalı ortamlarda bulunmaları da hastalık riskini azalttığını söylüyorlar

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü