Ihlamur altınla yarışıyor

Ihlamur altınla yarışıyor

30 Mart`taki don olayı nedeniyle kış çayı olarak kullanılan bitkilerin üretiminde yaşanan azalma, fiyatların artmasına neden oldu. Özellikle şu günlerde tüketilmesi önerilen ıhlamurun kilosu 100 liraya kadar çıktı.

KİLOSU 100 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Geçen sene kilosu 80 liradan satılan ıhlamur 100 liraya kadar yükseldi
Kırıkkale’de baba mesleği olarak aktarlık yapan Ünlü Baharat İşletmecisi İhsan Ünlü, yaptığı açıklamada, mevsimsel hava değişimlerinden dolayı vücut direncinin düştüğünü ve bu zamanlarda da bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olduğu düşünülen bitkilerden demlenen çaylara rağbetin artığını söyledi.

VATANDAŞLAR BİTKİLERE YÖNELDİ

Havaların soğumasıyla vatandaşların bitki çaylarına yönelmesinden kaynaklı aktarlarda iş yoğunluğunun artığını kaydeden Ünlü, bitki karışımlarından hazırlanan kış çaylarının grip, nezle ve öksürüğe iyi geldiğini anlattı.
Ünlü, "Ihlamurun birçok özelliği var. Bağışıklık sistemine faydası olan ve kış çayı karışımı içinde olmazsa olmaz olan bir bitkidir" dedi.
"IHLAMUR STOKLANDI"

Ihlamur fiyatında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşandığını ve daha da artacağı yönünde beklentilerinin olduğunu kaydeden Ünlü, şöyle konuştu: "Geçen yıl ıhlamurun kilogramını 80 liradan satıyorduk. Şu anki fiyatı 100 lira ve daha da yükseleceği beklentisi var. Bu beklentinin nedeni ise üreticilerin ellerindeki ıhlamuru stoklamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Üreticiler kışın sert geçeceğini, ıhlamurun daha çok para edeceğini düşünüyorlar. Kilogramının 120-130 lira olacağı bekleniyor."

FİYATLARDAKİ ARTIŞ SATIŞLARI DA ETKİLEDİ!

"Vatandaşlar 100 gram alacağı yerde 50 gram alıyor. İhtiyacının altında almaya başlıyor. Kış çaylarının şu an gerçekten lüks bir içecek haline geldiğine inanıyoruz. Bir ıhlamur çok yüksek fiyatlardan satıldığından lüks içecekler arasına girdi. Bitkisel çayların fiyatı çok yükseldi. Bu çaylar, altınla yarışır hale geldi" şeklinde konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı