İftardan sonra çarşıya akıyoruz

İftardan sonra çarşıya akıyoruz

Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle gündüz boşalan Kırıkkale sokakları iftardan sonra adeta karnaval alanına dönüyor. Özellikle Cumhuriyet Meydanı ve Bankalar Caddesi ile Zafer Caddesi ile ara sokaklar Ankara'nın ünlü Sakarya caddesini aratmıyor

 

ÇAY OCAKLARINDA YER BULUNMUYOR

Son yıllarda sayıları artan cay ocakları iftardan sonra hınca hınç doluyor. Kimi ocaklarda müşterilere özel ikramlar yapılıyor, kimileri ise daha çok müşteri toplamak için garsonlarını eski efe giysisi giydirerek müşterilerine hizmet veriyor. Bankalar caddesindeki çay ocaklarının önlerindeki kaldırımlar tamamen dolarken Zafer caddesinin ara sokaklarındaki ocaklar aynı oranda insanlarla dolup taşıyor. Kırıkkale Çay Ocağında müşterilere Efe Kıyafetli garsonlar hizmet veriyor. Kırıkkale’de geçmiş yıllarda görülmemiş canlılık yaşanıyor.

 

CADDE VE SOKAKLAR İNSANLARLA DOLU

İftardan sonra sahur saatine kadar tüm cadde ve sokaklar insanlarla dolup taşarken eski geleneksel çay sohbetleri, arkadaş guruplarının sokakta bir araya gelmesi bunlardan sadece bir kaçı. Özellikle Zafer Caddesi ve ara sokaklarında çay bahçelerinin sıkça bulunduğu CHP İl Binası ve Yaşam Tıp Merkezinin bulunduğu sokaklar hınca hınç insanlarla doluyor. Biraz aşağı sokaklardaki Kırıkkale’m Çay bahçesi de sahura kadar insanlara hizmet veriyor. Ankara efesi giysili garsonlar bir yandan servis yapıyor, bir yandan da müşterilerin rahat bir ortamda vakit geçirmeleri için yoğun çaba harcıyorlar.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ