İftardan sahura kadar yardım seferberliği

İftardan sahura kadar yardım seferberliği

KIRIKKALE MUHACİRLERİ YARDIM VE DAYANIŞMA PLATFORMU SIĞINMACILARIN YARDIMINA KOŞUYOR

KIRIKKALE MUHACİRLERİ YARDIM VE DAYANIŞMA PLATFORMU SIĞINMACILARIN YARDIMINA KOŞUYOR

İftardan sahura kadar yardım seferberliği

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınanlara yardım eli uzatmak amacıyla kurulan KİMYAP, ramazan ayının ilk 5 gününde çok sayıda sığınmacıya yardım kolisi ulaştırdı.

5 GÜNDE ÇOK SAYIDA KOLİ TOPLANDI

Kırıkkale Muhacirleri Yardım ve Dayanışma Platformu (KİMYAP), iç savaşın sürdüğü ülkelerinden Türkiye´ye kaçan ve zor koşullar altında yaşamını sürdüren sığınmacılara ramazan ayının ilk 5 gününde çok sayıda yardım kolisi ulaştırdı. Platform üyeleri, iftar sonrasında bir araya gelerek sahur vaktine kadar önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere yardım ulaştırıyor.

14 SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Ensar ve muhacir kavramlarına uygun şekilde sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayan platform üyeleri, hastaları tedavi ettirip meslek sahibi mültecileri işe yerleştiriyor.

YARDIMLAR TEK ELDEN ULAŞIYOR

İhtiyaç sahibi sığınmacı ailelerin yardımına tek elden koşabilmek için çalışma başlattıklarını söyleyen dernek yöneticileri Ramazan ayının girmesiyle üzerimize düşen yükün farkındayız. Ailemizle iftarımızı yaptıktan sonra üyelerimizle toplanıyoruz. Hangi mahalleye ve ailelere gideceğimizi belirleyip aracımızı yardım kolisi ve eşyalarla dolduruyoruz.?

GİRMEDİĞİMİZ APARTMAN KALMADI

?Tek tek ailelerimizi ziyaret ederek, hallerini, hatırlarını sorup, durumlarını öğrendikten sonra yardımımızı yapıp diğer bir ailenin yolunu tutuyoruz. Kırıkkale´de girmediğimiz sokak, gezmediğimiz cadde ve girmediğimiz apartman kalmadı.  Kayıtlı olmayanla 10 bin mültecimiz var ve hala da geliyorlar. Bizler bu mübarek günlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu ana kadar 3 bin kişiye ulaştık. Her geçen gün bu sayıyı artıracağız. Vatandaşlarımızdan bu mübarek günlerde sığınmacı kardeşlerimizi unutmamalarını istiyoruz."

RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi sığınmacılara yardımda bulunmaya çalışacaklarını belirten dernek yöneticileri, kadirşinas Kırıkkale halkının ve tüm Türkiye´nin desteklerine çok ihtiyaçlarının olduğunu vurguladılar. Yöneticiler, ramazan kolilerinin içerisinde yağ, bal, makarna, pirinç, şeker, çay, çorbalık, nohut ve fasulye gibi gıda maddelerinin yer aldığını dile getirdiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü