İddia asılsız, haber yalan

İddia asılsız, haber yalan

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ile AK Parti İlçe Başkanı Ercan Han, kavga ettikleri yönündeki iddiaların asılsız mahalli gazetede çıkan haberin de yalan olduğunu söylediler,

TARAFLAR AÇIKLAMA YAPTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Milli Piyango Özel Çekilişi Delice İlçesi’nde yapıldı. AK Parti İlçe Başkanı Ercan Han’ın, programın iptal edilmesiyle ilgili Belediye Başkanı Turgut Özdem’e uyarıda bulunduğu ancak Özdem’in kabul etmediği, bu anlaşmazlığın kavgaya dönüştüğü, tarafların birbirlerini yumrukladığı yönündeki haber ve söylentilerdin yalandan ibaret olduğu belirtildi.

BÖYLE BİR ŞEY OLMADI

AK Parti İlçe Başkanı Han, “Kavga ettiler, yumruklaştılar diye bir haber var. Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Belediye Başkanı Özdem ile programın iptali için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Aramızda herhangi bir tartışma ve haberde geçtiği gibi yumruklaşma olmamıştır” dedi.

SANATÇILAR ÖZÜR DİLEDİLER 

Delice Belediye Başkanı Özdem ise Kalehaber Gazetesi’nde yayımlanan haberin tam anlamıyla yalan olduğunu ifade ederek, “Milli Piyango tarafından Türkiye genelinde yapılan bu çekiliş bu kez ilçemizde yapıldı. Organizasyonda sahneye çıkan iki sanatçı da ağıt ve bozlak türü olarak ikişer türkü söylediler. Sahneye çıkarken de, inerken de hareketli ve eğlenceli türküler söylemeyecekleri için halktan özür dilediler. Organizasyona dâhil olan havai fişek gösterisi ve eğlence programları zaten plandan çıkarıldı. Davul zurna dinletisini iptal ettik.

 

HABERİN KAYNAĞI BİLE YOK

Akabinde böyle bir habere rastladık. Haberi görür görmez haberin çıktığı gazetenin sahibi olan Ercihan Çakmak’ı aradım. Kendisine bu haberin kaynağını sordum. O da bana, ‘8-10 kişi gazeteyi arayıp söylediler’ dedi. Kendisine haberi tekzip etmesi için açıklama gönderdim. Bu konuyla ilgili olarak gerekli yasal girişimleri de başlattım.

HER ZAMAN BİRLİKTE ÇALIŞTIK

AK Parti’ye katıldığımız günden itibaren, ilçe başkanımız başta olmak üzere partinin tüm kolları ile istişare ve birliktelik içerisinde çalıştık. Belediye hizmetleri olarak 6-7 ayda yaptıklarımız ortada. Piyasaya borcumuz yok, hizmet araçlarına yatırım yaptık. Köylerden gelen taleplerin tümüne cevap verdik. Karşımızda tüm bunları hazmedemeyen bir grup var. Organizasyon günü katılımcıları ilçe başkanımız ile karşıladık. Akşam namazını birlikte kıldık.

BENDEN İŞ İSTEDİ VERMEDİM!

Kalehaber Gazetesi sahibi Ercihan Çakmak, benim meclis üyesi olduğum ve zaman zaman başkanvekilliği görevini üstlendiğim zaman çeşitli iş yapımı için benimle görüştü. Taleplerine belediyenin zararına olduğu için karşı çıktım. Bu organizasyonun yapılması için de dolaylı yollardan başvuru yapıldı. Kabul etmedim. Çünkü organizasyoncular 40-50 bin TL’ye işi yapacağını belirttiler. Ben ise bu organizasyonu 5 bin TL’ye bitirdim. Bize kalan meblağ ile ilçemize bir cenaze aracı alacağız. Bu haber yalanın daniskasıdır” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü