İdare, yasaları göz ardı ediyor

İdare, yasaları göz ardı ediyor

Kırıkkale Üniversitesinde yöneticilik yapan sendika üyelerinin görevden alınmasına ilişkin basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, memurların görev, yetki ve sorumluluklarının yasalarla belirlendiği halde, idare tara

3 ÜYE GÖREVDEN ALINDI

Kırıkkale Üniversitesinde üç sendika üyesinin Rektörlüğün kadrolaşma çalışmaları sonucunda keyfi uygulamalara maruz kalarak mevcut görevlerinden usulsüz şekilde alındığını iddia eden Şube Başkanı Yücel Karabacak, ?Bu üyelerimiz alt, hatta birkaç alt göreve verilmiş ve bu makamlara kendi yandaşları atanmıştır. Devlet Memurlarının görev yetki ve sorumlulukları yasalarla belirlendiği halde, idarece bu hususlar göz ardı edilmektedir. Sendikamız üyesi olan 3 Yüksekokul Sekreteri görevlerinden alınarak Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Sekreteri Şube Müdürlüğü kadrosuna atanarak geçici görevlendirme ile Kütüphane ve Dokümantasyon daire başkanlığında görevlendirilmiştir? sözlerine yer verdi.

GÜÇ OLARAK KULLANIYOR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız?ın Rektörlüğü elinde bir güç olarak gördüğüne değinen Karabacak, ?Bu gücü pervasızca kullanan Rektör, Keskin ve Delice Meslek Yüksekokulunun ihtiyacı olmadığı halde başka birimlerin ayniyat saymanlarını belirtilen müdürlüklerin kadrosuna atamıştır. Bu kişileri Yüksekokul sekreterliğine, yüksekokul sekreteri olan üyelerimizi ise Yüksekokul Sekreterliği yaptıkları birimlerine ayniyat saymanı olarak atamıştır. Bu atama işlemlerinden sonra idare üyelerimize üstünlerin hukuku kapsamında Yasa ve Yargı kararlarına uymayarak aylıktan kesme cezası vermişlerdir. Ayrıca sendika üyelerimiz çeşitli psikolojik baskılara maruz kalmaktadırlar? açıklamalarında bulundu.

ADALETE GÜVENİYORUZ

Karabacak, ?Mevcut Rektör geçmiş yıllarda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmekte iken o zamanki Rektör tarafından görevinden alındığında Hukukun üstünlüğüne inanarak Yüce Türk Adaletine güvenerek dava açmış ve görevine dönmüştür. Mağdur olduğunda Hukukun üstünlüğüne inanan Rektör yetki ve sorumluluk elinde olduğu süre zarfında Hukukun üstünlüğüne değil Üstünlerin Hukukuna inandığını, yapmış olduğu yukarıda belirttiğim icraatlarıyla göstermektedir. Üyelerimizin durumları ile ilgili bu süreçler yargıya taşınmıştır. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını biliyoruz ve Yüce Türk Adaletine güveniyoruz? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü