İçi boş sloganlarla yola çıkıyorlar

İçi boş sloganlarla yola çıkıyorlar

AK Partinin seni bir sloganla yol alamaya çalıştığını ifade eden Avukat Abdullah Pekgöz, bütün sloganları gibi bu sloganında içinin boş olduğunu söyledi.

YENİ TÜRKİYE ANLAMI NEDİR

Siyasi otoritenin yeni sloganının taze taze fırından çıktı olduğunu ifade eden Pekgöz, “YENİ TÜRKİYE! kulağa hoş gelen bir slogan. Biz insanlara zaten "YENİ" kelimesi hep hoş gelmiştir. Hele birde otorite tarafından sloganda kullanılıyorsa, tılsımlı, sihirli bir çağrışım yapar ve her şeyin bir anda güllük gülüstanlık olacağına inandırır.(oysa olmayacağını, olamayacağını hepimiz bal gibi de biliriz ama Nasrettin Hoca nın göle maya çalması misali ya tutarsa diye) Evet slogan tamam, Yeni Türkiye;slogan tamam da bunla neyi kastediyorsunuz,bu söylemin içini doldurmanız gerekmez mi? bir türlü açıklamıyor,açıklayamıyorsunuz.Bu yeni kelimesi ile siyasi yapıyı mı, idari yapıyı mı,ideolojik yapıyı mı yani devlet yönetme sistemini mi kastettiğinizi açıklamıyorsunuz.”dedi.

 

 

ESKİ TÜRKİYE" DEN VAZMI GEÇTİNİZ?

Sözlerine devam eden Pekgöz, şöyle konuştu: “Şimdiki sisteminiz yeni Türkiye ise "Eski Türkiye" den neden vazgeçildiğini, sakıncaları varsa niye açıklamıyorsunuz. Yeni başbakanımız hayırlı olsun,basında hayatı ve inandığı değerlerle ilgili yazılanları okuduğumuz zaman sayın başbakanın iyi bir" Machıavelli yorumcusu ve hayranı olduğunu öğreniyoruz(öğretim üyeliği sırasında öğrencilerine ısrarla bu şahsın "Prens" isimli kitabını okumalarını önerdiğini), ki bu yazılanların aksini söyleyen olmadı.Machıavelli düşüncesi "ne olursa olsun mutlak otoriteye inanır, gücün ve iktidarın devamı için gerektiğinde insanların değer verdiği şeylerin görmezden gelinmesi gerektiğini,devlet idarecisinin tekliğini ve mutlak gücünü" savunur. “



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ