İç Anadolu’nun En Büyük Bilim Merkezi

İç Anadolu’nun En Büyük Bilim Merkezi

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı tamamlanan Bilim Merkezini ziyaret etti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın de eşlik ettiği ziyarette Vali Tekbıyıkoğlu, Bilim Merkezi’nde bulunan sergi ve atölyeleri inceledi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açılışı yapılan Kırıkkale Bilim Merkezi ve Kırıkkale Millet Bahçesi’sini ziyaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, ilk olarak Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

İç Anadolu’nun en büyük bilim merkezi olarak projelendirilen ve Kırıkkale Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Bilim Merkezi’nde bulunan 4 farklı sergi alanını ve Müslüman Bilim İnsanları icatlarının yer aldığı “Bilimin Aydınlık Çağı” sergilerini gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Tekbıyıkoğlu, 120 deney düzeneği ve temel fizik üzerine tasarlanmış 7 atölyede yapılan çalışmalar ile Bilim Merkezi içerisinde bulunan Buz Pisti’nde incelemelerde bulundu.

Kırıkkaleli öğrencilerin Bilim Merkezi’nde yetişerek ülkeye büyük katkılar sunacağının ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, merkezde çalışan uzmanlara çalışmalarında başarılar diledi.  



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız