İç Anadolu´da 180 bin kişi istihdam edilecek

İç Anadolu´da 180 bin kişi istihdam edilecek

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK KAMPANYASI TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ HAKTANKAÇMAZ İŞ ADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK KAMPANYASI TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ HAKTANKAÇMAZ İŞ ADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

İç Anadolu´da 180 bin kişi istihdam edilecek

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milli seferberlik kampanyası kapsamında İç Anadolu´da 180 Bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi. İşadamlarının ekonomiye katkı sağlaması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, devletin verdiği teşviklerin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu bildirdi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYIN

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra şehirde bulunan işadamları katıldı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, 2017 yılında uygulanacak olan istihdam teşviki ile İç Anadolu´da 180 Bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi. Kentteki işadamlarının ekonomiye katkı sağlaması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, devletin verdiği teşviklerin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu bildirdi. Haktankaçmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı´nı kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

2023 HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

Bu kapsamda çalışma hayatının taraflarıyla bir araya gelerek, ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını ve teşviklerini anlatacaklarını belirten Haktankaçmaz, "Ülke olarak çok zorlu bir süreçten ve günlerden geçiyoruz. Burada tabii ki işverenlerimizin de sıkıntıları var. İşverenlere yönelik olan teşvikleri bir kere daha anlatacağız. Bu teşviklerin bazıları yeni çıktı. Bunları bir kez daha paylaşalım. Bir yol haritası çizeceğiz. Dar bir boğazdan geçiyoruz. Ortak hareket etmek zorundayız." diye konuştu. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ise istihdam seferberliğindeki bu projeye bütün güçleriyle destek verdiklerini söyledi. Program kapsamında üzerlerine düşen bütün yükü çekmeye hazır olduklarını vurgulayan Varlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve duyarlı iş adamları sayesinde ülkenin kısa zamanda düze çıkacağını ifade etti.

DESTEKLER ARTIYOR

İŞKUR İl Müdürü Arif Ay ise işverenlerin yeni işçi istihdam etmesi halinde, devlet desteğinin verileceğini söyledi. Ay açıklamasının devamında, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya´da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programını başlatmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası´nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır. 9 Şubat 2017 tarih 29974 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 687 sayılı KHK ile söz konusu istihdam teşviki düzenlenmiştir.?

ÖZEL SEKTÖR YARARLANACAK

?Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR´a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 Bin 177 TL´dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 Bin 88 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.?

İNDİRİM YAPILACAK

?Bu teşvikten yararlanacak işverenler aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Ekonomi Şurası´nda yeni istihdam teşvikine yönelik olarak açıklamalarında, teşvik kapsamındaki çalışmalara vakit kaybetmeden başlanması, Mart ayına gelindiğinde işsizlik oranında düşüşün sağlanması ve yapılacak çalışmalar neticesinde işsizlik konusunda Türkiye´nin ciddi bir dönüşümü yakalaması gerektiğini ve bu kapsamda yürütülecek çalışmalara tüm illerin katkı vermesi gerektiğini belirtmişlerdir. Bu çerçevede, 81 İl Müdürlüğümüz işverenlerimiz başta olmak üzere tüm sosyal taraflar ile hızlı bir şekilde bir araya gelerek yeni teşvik konusunda bilgilendirmede bulunmalıdır? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı