İbrahim’in ibretlik hikayesi

İbrahim’in ibretlik hikayesi

AYAKLARINDAN YOKSUN KONUŞMA ENGELLİ AMA DOKUZU KIZ 12 KARDEŞİ VAR ve HASTA ANNE BABASINA O BAKIYOR

Suriye’deki savaştan kaçarak Kırıkkale’ye sığınan 20 yaşındaki İbrahim Abdi’nin hikâyesi yürek burkuyor. Kırıkkale’de hasta babası ve 12 kardeşiyle birlikte yaşayan İbrahim Suriye de ki savaş sırasında bomba düşmesi sonucu iki bacağını da kullanamaz hale geldi. Ailesi ile Kırıkkale’ye sığınan İbrahim edindiği engelli arabası ile sokaklarda sabahtan geç saatlere kadar mendil, yara bandı ve su satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıyor.

AYAKLARINDAN YOKSUN KONUŞMA ENGELLİ

Hasta babası ve 12 kardeşi ile birlikte yaylacık Mahallesinde eski yapı bir binada yaşayan 20 yaşındaki İbrahim Abdi Suriye’deki savaş sırasında evlerine bomba isabet etmesi sonucu iki bacağından ağır yaralandı. Konuşma engelli olduğu için güçlükle kendini ifade etmeye çalışan İbrahim uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra ailesi ile birlikte Kırıkkale’ye geldi. Kırıkkale’de hasta babası ve 12 kardeşi ile birlikte yaşayan İbrahim babası hasta olduğundan edindiği engelli arabası ile sokaklarda mendil, su ve yara bandı satarak evinin geçimini sağlamaya çalıyor.

SABAH ERKENDEN SOKAKLARA ÇIKIYOR

İki ayağını da kullanamayan konuşma engelli İbrahim engelli arabası ile sabahın erken saatinden itibaren sokağa çıkıyor. Bazen sevgi yolunda bazende safer caddesinde tezgah açan İbrahim akşam geç saatlere kadar elindeki ürünleri satmaya çalışıyor. Günde 30-40 lira kazandığını söyleyen İbrahim dokuzu kız 12 kardeşi hasta babası ve annesine bu kazandığı paralarla baktığını söylüyor. Kırıkkale’de uzun yıllar yaşadıklarını anlatan İbrahim Kkırıkkalelilerin çalışan insanlara büyük saygısının olduğunu ihtiyaçları olmasa bile kendisinden alışveriş yapanların bile çıktığını söyledi 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız