İbrahim Sadri, Bahar Şenliğine renk kattı

İbrahim Sadri, Bahar Şenliğine renk kattı

BİRBİRİNDEN GÜZEL VE ANLAMLI ŞİİRLERİYLE ÖĞRENCİLERİ MEST ETTİ

BİRBİRİNDEN GÜZEL VE ANLAMLI ŞİİRLERİYLE ÖĞRENCİLERİ MEST ETTİ

İbrahim Sadri, Bahar Şenliğine renk kattı

Kırıkkale Üniversitesi Bahar Etkinliklerinin ikinci gününde ünlü şair ve sunucu İbrahim Sadri gençlerin konuğu oldu. Üniversite Mavi Salon´daki şiir dinletisine şiir severler ve öğrenciler katıldı.

ŞİİRLERİYLE BÜYÜK BEĞENİ KAZANIYOR

Türk şiir dünyasında ünlü şiirleri besteleyip yorumlamasıyla büyük beğeni toplayan İbrahim Sadri, Kayıp Bagajlar Orkestrası eşliğinde seslendirdiği şiirler arasında; ?Merhaba?, ?Adam Gibi?, ?Yalan?, ?Sevda Sokağı?, ?Bugün Pazar ve Ben Seni Çok Özledim?, ?Gideceksen Her Şeyinle Git? eserlerinin yanı sıra ünlü şairlerin eserlerine de yer verdi. Necip Fazıl Kısakürek´in ?Kaldırımlar?, Atilla İlhan´ın ?Ben Sana Mecburum?, Abdürrahim Karakoç´un ?Mihriban?, Abdürrahim Cahit Arifoğlu´nun ?Acz? şiirlerini okuyan ve Cem Karaca´nın seslendirdiği ?Bana İstanbul´u Anlat? ve Barış Mançu´nun seslendirdiği ?Dağlar Dağlar? şarkılarının da seslendirildiği dinletide İbrahim Sadri dinleyicilerden tam not aldı.

ŞİİR, YÜREKLERİN TERCÜMANIDIR Kırıkkale´de daha önce de program yaptığını ancak Kırıkkale Üniversitesi´ne ilk defa geldiğini ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren İbrahim Sadri, ?Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan ve öğrenci arkadaşlarımızla bizleri buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum. Şiir ve sanat bizler için hep önemli oldu. Şiir her alanda yüreğimizdekileri anlattı. Ayrılığı, gurbeti, vefayı, yaratana duayı ama en güzel de aşkı anlattı. Şiirlerimizle biz de bu üniversitenin kıymetli öğrencilerine bir şeyler anlatacağız ve güzel bir dinleti sunacağız. Gençlerin olduğu programlar bizler için çok değerli. Şiirin, edebiyatın gençlerle buluşması hem kendi adıma hem de ülkem adına çok kıymetli bir durum? dedi. Programın sonunda ünlü şair İbrahim Sadri´ye katılımından dolayı Üniversite Genel Sekreteri İsmail Altan Akgün tarafından plaket takdim edildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı