Huzurlu bir bayram geçirdik

Huzurlu bir bayram geçirdik

MİNİKLERLE BAYRAM PASTASI

Huzurlu bir bayram geçirdik

Kurban Bayramı münasebetiyle, Kırıkkale Valiliğinde ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı´nda, bayramlaşma töreni düzenlendi. İlk olarak bayramlaşma töreni Valilikte gerçekleştirildi. Valilikteki Törene Vali Ali Kolat, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, il müdürleri, davetliler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YAKLAŞIK 30-35 BİN ARAÇ

Vali Ali Kolat, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada; ?Hepinizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Vilayetimizin her yıl dini ve resmi bayramlarda yaptığı gibi yine bu bayramda da birlikteyiz. Teşrif ettiniz, şeref verdiniz, hepiniz hoş geldiniz. Kırıkkale´de bayram sakin ve iyi geçiyor. Trafik yoğunluğumuz oldukça fazla. İlimizden yaklaşık 30-35 bin araç geçiyor. Ama Allaha şükür ciddi kazalarımız yok. Güvenlik birimlerimizin, polisimizin, jandarmamızın ve belediyemizin aldığı tedbirlerle trafik akışımız gayet iyi gidiyor. Bizlere bu konuda olumlu dönüşler oldu. Ben bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.?dedi.

SIKINTILI DÖNEM

Kırıkkale´de yatırımların iyi gittiğini açıklayan Kolat,  ?Valilik binamızın yapım aşamasında son safhaya geçtik. En kısa sürede yeni binamıza geçmeyi planlıyoruz. Bu bina, şehrimize ayrı bir güzellik katacak. Ayrıca Adliye Sarayımızın da yapımına başlandı. Bu binanın da en kısa sürede bitirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Son günlerde yaşanan terör olaylarında 6 şehidimiz oldu. Türkiye genelinde de şehitlerimiz oldu. Allah mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Ülkemiz birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği sağlama konusunda önder bir ülke olmuştur. Bayrağımızın her zaman dalgalanması, özgür bir toprak üzerinde insanımızın huzur içerisinde yaşaması için, Çanakkale de, Kurtuluş Savaşında ve terörün olduğu her dönemde de maalesef Türk Milleti olarak bu tür acıları yaşadık. Ama birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmadık, bozmayacağız. Biliyorsunuz, Mina´da hacılarımız, haç görevlerini yaptığı sırada, çok feci bir olay yaşandı. Bizin ülkemizin disiplinli organizasyonundan dolayı kayıplarımız çok az. Allah onlara da rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin. Ben bu vesileyle tekrar tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.? diye konuştu. 

 BELEDİYEDE TÖREN

Valilikteki bayramlaşmadan sonra, Belediye Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine geçildi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, göreve geldiklerinden bu yana Kırıkkale deki hizmetlerin aksamadan devam etmesi için çalıştıklarını, yeni ihtiyaçların doğmasıyla birlikte, yeni projelerin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

MİNİKLERLE YAŞ PASTA

Belediye ziyaretinin ardından Vali Sayın Ali Kolat, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, burada çalışan polis memurlarının bayramlarını kutladı. Daha sonra, Kolat ve eşi İlksen Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Öztürk ile birlikte Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret ettiler. Ziyarette ayrıca, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir de bulundu.

HAÇLIK VERDİ

Kolat ve eşi İlksen Kolat, çocuklarla bir süre sohbet ederek onlarla birlikte yaş pasta kestiler ve çocuklara pasta ikram ettiler. Bayram harçlığı da dağıtan Kolat ve eşi İlksen Kolat, çocuklara sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilediler. Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ziyaretlerinin ardından, Kolat ve İlksen Kolat, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca şehit edilen Polis Memurları Bekir Ferhat Kaya ve Yılmaz Dikmen´in baba ocaklarını ziyaret ederek, bayramlarını tebrik etti.

PARTİLER BAYRAMLAŞTI

Bunun yanında AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi ve sivil toplum örgütlerinde bayramlaşma yaşandı. Bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Seçimlerin kazasız ve belasız geçmesi temennisinde bulunuldu. Partiye gelenlere çay ve çikolata ikram edildi. Parti ziyaretleri akşama kadar sürdü.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ