Huzurevine kavuşuyoruz

Huzurevine kavuşuyoruz

EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR...

Huzurevine kavuşuyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Huzurevi konusunda bakanlıktan onayı aldıklarını VE huzurevinin yakında açılacağını söyledi. İl Müdürlüklerinin TSE belgesi alan kurum olduklarını hatırlatan Uğurlu, sosyal yardımların her geçen gün arttığını ve muhtaç vatandaşların desteklendiğini bildirdi.

EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, kent genelinde bulunan gazeteciler ile bir araya gelerek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kırıkkale´de huzurevi eksikliğinin hissedildiğini ve bu konuda bakanlık tarafından destekleneceklerini belirten Uğurlu, kısa zamanda huzurevinin kentte açılacağını söyledi. Sosyal Ekonomik Destek hakkında bilgi veren Uğurlu, 421 çocuğun bulunduğunu söyleyerek, ?Ekonomik desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarına, Kuruluş Bakımında yararlanmakta olup desteklendikleri takdirde ailesi yanına döndürülebilecek çocuklara, Haklarında korunma/bakım tedbiri kararı alınmış ve reşit olarak sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanında ayrılan gençlere, Kendi sosyal ortamından koparılmadan bakımının sağlanmasına veya ekonomik olarak ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik verilen sosyal hizmet desteği ile nakdi olarak yapılan ekonomik destek ödemesidir.?

7 KREŞİMİZ VAR

Müdürlüğe bağlı özel kuruluşlar hakkında bilgi veren Uğurlu, ?İl Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi çocuklarımıza yönelik İlimizde faaliyet göstermekte olan toplam 7 kreş bulunmaktadır. Denetimleri yılda 2 defa olmak üzere İl Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyonca yapılmaktadır. 433 kişi engelli evden bakımdan yararlanıyor. Sağlık Kurulu raporu yüzde 50 üzeri, Ağır Engel Durumunun ise evet ibareli olması gerekmektedir. 3 farklı meslek elemanından oluşan evde bakım inceleme heyeti engellinin adresinde inceleme yapar. Evde Bakım Komisyonunca engellinin bakıma ihtiyacı olup olmadığı, bakıcının bakım şartlarını yerine getirebilecek yeterliliğe sahip olup olmadığı değerlendirilir.?

KORUYUCU AİLE KONUSU

Koruyucu aile hizmetlerini anlatan Uğurlu, ?Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücreti kurumumuzca karşılanan, toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.  Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık koruyucu ailelere, çocuk başına aylık net ödeme yapılır.?

ENGELLİ KİMLİK KARTI ALDILAR

2 bin 272 kişinin engelli kimlik kartından yararlandığını söyleyen Uğurlu; ?Engelli kimlik kartı ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlardan ücretsiz ve diğer ulaşım araçlarından da indirimli seyahat olmak üzere birtakım hizmetten yararlanılmaktadır. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra dünyaya gelen canlı doğan birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL tutarında doğum yardımı ödenmektedir. 2016 Ocak ayından 2016 Aralık ayına kadar 3.021 çocuk için 3.021 aileye toplam 1.279.632.4TL ödeme yapılmıştır.?

ÇALIŞTAY KONUSU

İl Müdürlüğü tarafından ilk defa gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi veren Uğurlu, ?Sayın Vali Yardımcımız Dr. Ayhan Özkan başkanlığında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında ?Çocuk Çalıştayı? gerçekleştirildi. Söz konusu Çalıştaya Tedbir Kararlarını Uygulayan 15 farklı Kamu Kurum temsilen gelen 45 görevli katıldı. 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında bu çalıştayın devamı belirli periyodlarla devam edecektir? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü