Huzurevi istiyoruz

Huzurevi istiyoruz

Dünya Yaşlılar Günü Kırıkkale buruk kutlanıyor. 50 bin emeklinin bulunduğu Kırıkkale'de huzurevi bulunmaması bazı yaşlıların tepkisine yol açıyor. Yaşlılar, Kırıkkale'ye huzurevi istediklerini ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini söylediler. 80 yaşı

KIRIKKALE’DE NEDEN HUZUREVİ YOK

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü tüm dünyada kutlanırken, Kırıkkale’deki yaşlıların huzurevi sorunu önemli bir şekilde açığa çıkıyor. Türkiye genelinde 292 adet huzurevi bulunurken, Kırıkkale huzurevi bulunmayan nadir şehirlerin başında geliyor. Yaşlılar adına konuşan 80 yaşındaki Dursun Kumaş, hayatlarının sonbaharında iyi bir şekilde yaşamak istediklerini söyledi. Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi’nde gündüzleri iyi vakit geçirdiklerini akşam eve gittiklerinde ise üzüntü duyduklarını belirten Kumaş, yalnızlığın zor olduğunu belirterek, “Kimsesiz, yaşlı ve kendine bakamayan arkadaşlarımız var. Bunun için kentin ileri gelenleri elini vicdanına koysun ve huzurevi yaptırsın” dedi.

 

ÖNEMLİ SOSYAL PROJELER VAR

Yaşlılar olarak Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi’nde önemli sosyal projelerin olduğunu belirten Kumaş, gündüzleri buraya gelerek arkadaşlarla sohbet ettiklerini ve vakit geçirdiklerini söyledi. Açıldığından bu yana burada olduklarını belirten Kumaş, iki senedir güzel vakit geçirdiklerini bildirdi. Bazı arkadaşlarının akşam eve giderken üzüntü duyduğunu belirten Kumaş, kimsesi olmayan arkadaşları için huzurevi yapılmasını istedi. Yalnızlığın Allah’a mahsus olduğunu belirten Kumaş, kentin ileri gelen bürokratlarının buna bir çare bulması gerektiğini ve huzurevi konusunu gündeme alması gerektiğini belirterek, “Gün gelecek herkes yaşlı olacak. Yaşlılık çok zor ve baktığımız zaman yalnız kalan arkadaşlarımız üzüntü içinde, ne olur buna bir çare bulun” diye konuştu.

 

BÜYÜK BİR EKSİKLİK

Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi Müdürü Selami Kaynakhan, kentte huzurevinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Karacalı’ya yapılacak olan huzurevinin ihale aşamasında olduğunu belirten Kaynakhan, kimsesi olmayan yaşlıların Ankara, Çorum Yozgat gibi illere gönderildiğini bildirdi. Kaynakhan yaptığı açıklamada, “Huzurevi’nin olmaması çok büyük bir eksiklik, bunu ilimizde yaşıyoruz. Kimsesi olmayan yaşlılarımızı Ankara, Çorum, Kırşehir gibi illere gönderiyoruz. Huzurevleri insanlar için bir psikolojik yıkım gibi algılanıyor. Yaşlılarımızın doğduğu büyüdüğü kentten ayrılıp gurbete gitmesi de ikinci darbeyi vuruyor”

 

HUZUREVİ ÇALIŞMASI İHALE AŞAMASINDA

“Karacalı bölgesinde huzurevi çalışması var. İhale aşamasında ve çalışmalar yürütülüyor. Moral bozukluğu yaşıyorlar, hayatlarının son döneminde iyi bir yaşam yaşamaları gerekiyor. Biz burada gündüz evleri olarak onların sosyal iletişimini güçlendirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sabahtan akşama kadar, yaşlılarımız burada arkadaşları ile sohbet ediyor ve vakit geçiyor.  Yaşlılarımıza son zamanlarında iyi bir şekilde yaşam fırsatı sunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü