HUZUR VE MUTLULUK İSTİYORSANIZ, ALLAH?TAN KORKUN

HUZUR VE MUTLULUK İSTİYORSANIZ, ALLAH?TAN KORKUN

HAYRUNNİSA DERNEĞİ, AİLE HAYATI İLE İLGİLİ KONFERANS DÜZENLENDİ

HUZUR VE MUTLULUK İSTİYORSANIZ, ALLAH?TAN KORKUN

Kırıkkale?de faaliyet gösteren ?Hayrunnisa Kadın ve Aileyi Eğitme, Koruma ve Kollama Derneği? tarafından ?Kur`an ve Sünnet`te Aile Hayatı? konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Mustafa Efe Hocaefendi, kurtuluş ve saadetin Allah korkusundan geldiğini vurguladı. Mustafa Efe Hocaefendi, ?Aile hayatında huzur, saadet ve mutluluk isteniyorsa, Allah`tan korkunuz? diye konuştu.

 

YALAN KONUŞMAYIN

Konferansa eğitimci yazar Nurettin Yıldız ile Emekli Müftü Mustafa Efe konuşmacı olarak katıldı. Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma il birincisi Hüseyin Bulut`un okuduğu Aşr-ı Şerif`in ardından başlayan konferansta, derneğin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Açılış konuşmasını Emekli Müftü ve aynı zamanda 16 ciltlik Fetavay-i Hindiyye adlı fıkıh eserinin mütercimi olan Mustafa Efe yaptı. Mustafa Efe Hocaefendi, ?Kurtuluş ve saadet Allah korkusundadır. Aile hayatında huzur, saadet ve mutluluk istiyorsanız Allah`tan korkunuz. Ailenin temel taşı olan hanımdan, Allah`tan korkmasını istiyoruz. Çocuklarınıza şaka da olsa yalan konuşmayı öğretmeyiniz. Adaletli olunuz. Adalet, hanımın kocasına itaati, kocanın da hanımının Allah`ın bir emaneti olduğunu bilmesi ve onu üzmemesi gerekir? dedi.

 

SALİHA KADIN, KOCASININ İFFETİNİ KORUYANDIR

Eğitimci yazar Nurettin Yıldız da, aile hayatının huzurlu bir şekilde devam etmesi için, eşlerin hanımlarını huzur kaynağı olarak görmesi ve eşlerine bu şekilde davranmaları gerektiğini belirtti. Yıldız, ?Saliha kadınlarla evleniniz. Saliha kadın, kocasının iffetini koruyandır. Saliha kadınla evlenen bir erkek dininin yarısını tamamlamış olur. Günlük hayattaki işleriniz gereği bunalıma düştüğünüzde, sıkıntı yaşadığınızda kadınlarınıza sığınmak onlarla dertleşmek Peygamber sünnetidir. Kadın, kocasını mutlu edendir. Evlilikler, Allah`ın adıyla kurulmalı ve bu şekilde devam ettirilmelidir. Kadınlar, kocalarına Allah`ın bir emanetidir.

 

İSLAM TERBİYESİ

Aile hayatımızda, bütün emeklerimizi çocuklarımızın yetişmesinde harcamalıyız. İslam terbiyesi, aile hayatında başladığında sokaklar, camiler ve diğer yerler de imar edilmiş olur. Aile mutluluğu, kıyamete kadar devam etmelidir. Aileler, eşlerin birbirine ruh veren evliliklere dönmek zorundadır? şeklinde konuştu. Ali Peksak`ın sunuculuk yaptığı konferansta, şiir okuyan kız çocuğuna Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, hediye vererek tebrik etti. Konferans çıkışında tüm davetlilere lokum ve gül suyu ikramı yapıldı. Berkay düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Müftü Yardımcıları, Bilal Kara ve Sadullah Beki, Dernek Başkanı Cemile Erdal, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile çok sayıda bay ve bayan davetli katıldı.

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız