HUZUR KÖYDE YENİDEN HAYATA TUTUNACAKLAR

HUZUR KÖYDE YENİDEN HAYATA TUTUNACAKLAR

Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan "Huzur Köy" projesi kapsamında madde bağımlısı gençler, restorasyon çalışmaları yapılan merkezde tedavi ve terapileri yapılarak yeniden topluma kazandırılacak.

Uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireylerin tedavileri yapılarak sosyal hayata yeninden kazandırmak amacıyla Kırıkkale Valiliği tarafından Huzur Köy projesi kapsamında bir rehabilitasyon merkezi kuruldu.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve ekibi tarafından hazırlanan "Huzur Köy" projesi İçişleri Bakanlığı başta olmak diğer bakanlıkların da destek ve katkılarıyla hayata geçiriliyor. 

32 yatak kapasiteli merkezde madde bağımlısı kişiler tek kişilik odalarda kalarak uzman kişiler tarafından terapi ve tedavileri yapılarak yeniden hayata tutunmaları sağlanacak.

Huzur Köy´de kalacaklar için her şey düşünüldü. Devletin şefkatli yuvası madde bağımlısı kişilerin içini yeniden ısıtacak ve onları bundan sonraki hayatlarında bambaşka bireyler olması için var gücüyle onlara sahip çıkacak.

Bağımlı kişiler dijital oramdan uzak bir şekilde burada adeta doğal hayatla iç içe yaşayacak. Yeri gelecek koyun ve keçilerden süt sağacak, yeri gelecek tavuklardan yumurta alacak.

Aslında bu merkezde bağımlıların bir daha aynı bataklığa sürüklenmemeleri için alternatif birçok yöntem uygulanacak.

Merkezde aileler de unutulmadı. Gerekli görülmesi durumunda aileler de bu merkezde kalmaları sağlanarak bağımlıların hayata daha kısa sürede ve kalıcı bir tedaviye ulaşmaları için ne gerekiyorsa yapılacak.
Merkeze ait yerleşkede milli ve manevi değerlerin yanı sıra futbol, voleybol, basketbol, hamam, sauna gibi sportif ve sosyal imkanlar, hobi bahçeleri, seracılık, beceri ve meslek atölyeleri, evcil hayvan yetiştirme, müzik, minyatür ve el sanatları, gibi daha birçok çalışma ve beceri ortamları hazır hale getirilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan merkez, Ahiler Kalkınma Ajansı´ndan destekli bir proje olup, kentte yine birçok kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte sivil toplum kuruluşları da iştirakçi olarak merkeze destek verecek.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ