Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığında her an Kur´an okunabilecek

Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığında her an Kur´an okunabilecek

?HATİMMATİK? SİSTEMİ KÖY MEZARLIĞINDA

Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığında her an Kur´an okunabilecek

Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığına kurulan ?Hatimmatik? Sistemi sayesinde istenildiği an Kur´an-ı Kerim tilaveti yapılabilecek.

?HATİMMATİK? SİSTEMİ KÖY MEZARLIĞINDA

Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Saydam, köy mezarlığı için uzun süredir planlanan bu çalışmanın Kur´an-ı Kerim okumayı bilmeyen ama köy mezarlığında defnedilmiş yakınları olanların bu hizmet sayesinde yakınlarının ruhlarına dua edebileceklerini belirtti. İstenildiği anda Kur´an okumaya başlayan cihaz sayesinde köy mezarlığında 24 saat Kur´an okunabileceğini de kaydeden Saydam. ?Dernek olarak köyümüze hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu tür hizmetlerde bizlere maddi ve manevi destek sağlayan hemşerilerime çok teşekkür ederim. Bu vesileyle ?Hatimmatik? cihazının köyümüze kazandırılmasında maddi desteklerini esirgemeyen, Hollanda´da ikamet eden Ali Ağa Oğlu Duran Tanrıverdi´ye şükranlarımı sunarım? diye konuştu.

MEZARLIK YEŞİLLENECEK

Öte yandan köy mezarlığının yeşillendirilmesi için de kolları sıvadıklarını ifade eden Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Saydam, bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğüyle yaptıkları çalışmalar neticesinde bin 500 ağaç edindiklerini, en kısa zamanda o ağaçların dikiminin sağlanacağını belirtti. Saydam, ?Gerek köylülerimiz gerekse dernek olarak bizler bu ağaçların bakımıyla bizzat ilgilenerek, köy mezarlığımızın imrenilecek derecede yeşil bir hale getireceğiz? şeklinde konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu