HÜKÜMLÜNÜN CEZAEVİNDE ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMA

HÜKÜMLÜNÜN CEZAEVİNDE ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMA

Kırıkkale'de F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlünün ölümü ile ilgili açıklama yapıldı.

Kırıkkale'de F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlünün ölümü ile ilgili açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Bazı medya kuruluşlarında, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü S.T’nin ölümü hakkında yayınlanan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.
Hükümlü S.T, 18.10.2020 tarihinde oda arkadaşı hükümlü M.K’nin infaz koruma memurlarına haber vermesi üzerine merdiven boşluğunda asılı vaziyette bulunmuştur. Yapılan ilk müdahale sonrası 112 sağlık ekipleri tarafından S.K’nin öldüğü tespit edilmiştir." denildi.

Olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada ayrıca, "S.T’nin infaz koruma memurları tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili ve iki hükümlünün odasında daha önce yapılan aramalarda, yasak eşya bulunmasıyla ilgili soruşturmalar da ayrı ayrı devam etmektedir.

Hükümlü S.T’nin ölümünün ardından başlatılan soruşturma titizlikle devam etmektedir.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen iki Adalet Müfettişi ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir Başkontrolörün inceleme işlemleri sürmektedir.

Olayların tüm boyutları ile ayrıntılı ve çok yönlü olarak soruşturma ve incelemesine adli ve idari yönden devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ