Hükümetten memura ?İdari-Teknik? ayrımı

Hükümetten memura ?İdari-Teknik? ayrımı

"MEMUR-SEN´İN OYUNUNA GELDİK"

Hükümetten memura ?İdari-Teknik? ayrımı

Türk Enerji Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme maddelerindeki muallak ifadeler yüzünden kamu çalışanlarının mağduru edildiğini belirterek, ?Enflasyon farkı oyunuyla memurla dalga geçen hükümet şimdi de personel arasında ?İdari-Teknik´ ayrımı yapıyor? dedi.

MEMUR-SEN´İN OYUNUNA GELDİK

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme, 23 Ağustos 2015 tarihinde hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından imzalanarak aynı gün Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğinde Türk Enerji-Sen olarak aynı gün, ?Bu sözleşme KİT personelinin büyük bir bölümünü mağdur etmiştir. Eksiklikleri derhal düzeltilmelidir? şeklinde açıklama yaparak KİT personelini ve toplu sözleşmeye imza atan sendika yöneticilerini duyarlı olmaları için uyardıklarını kaydeden Mazılıgüney, ?Ne var ki Kamu Görevlilerinin Geneline yönelik Toplu Sözleşme metninde yer alan 32. Madde ile bir kısım KİT personelinin ek ödemesine 12 puan artış yapılmıştı, yine 35. Maddesiyle de sözleşmeli personel olarak istihdam edilen bir kısım teknik personele ilave ücret sağlanmıştı. Teknik personeldeki Kimyager, Teknik şef, Teknik Uzman gibi bazı kadrolar daha önceki yıllarda olduğu gibi unutulmuştu. İdari personele ise hiçbir şey verilmemişti? dedi.

HERKES FAYDALANSIN

Mazılıgüney açıklamasına şöyle devam etti: ?Biz Türk Enerji-Sen olarak KİT personelinin aynı şartlarda birlikte bir bütün olarak görev yaptığını belirten bir dilekçeyle iki defa Devlet Personel Başkanlığına müracaat ederek, aksaklığın düzeltilmesini ve tüm KİT personelinin (İdari+Teknik) faydalanmasını talep ettik. Defalarca yaptığımız görüşmelerde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri Toplu Sözleşmenin tarafların mutabakatıyla sonuçlanmış olması sebebiyle yapacakları çok fazla bir şeyin olmadığını söylerken, bugün gelinen durumun farkında olmayan Memur-Sen yetkilileri üyelerine pembe tablolar çiziyorlardı. Memur-Sen üyesi arkadaşlarımız, defalarca yüz üstü bırakıldıkları halde, örgütlenmenin öneminin aksine bu sendikaya üyelik desteği vererek bütün bu olumsuzlukların hazırlanmasına katkı sağlamışlardır. Unutulmamalıdır ki insanlar yapacakları katkılarla kendi kaderlerininin oluşmasına zemin hazırlarlar.?

HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

?Türk Enerji-Sen olarak her türlü platformda başta özelleştirmeye karşı mücadele ederken, KİT personelinin mali ve özlük haklarının geliştirilmesi için talepte bulunurken, KİT personeli sorunlarından uzak sendikaya üye olarak, katkı sağlayarak bu olumsuz sonucu kendileri hazırlamışlardır? diye konuşan Türk Enerji Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, KİT personelinin bu duyarsızlıkta ısrar ederse, çok yakında kurumlarını, iş güvencesini ve geleceğini kaybedebileceğini iddia etti. Mazılıgüney sözlerini şöyle tamamladı: ?Türk Enerji-Sen olarak KİT personelini ve tüm kamu görevlilerini ilgilendiren (ek ödeme, ücret artışları, enflasyon farkı vb) haksız ve adaletsiz uygulamaların takipçisi olacağız. Düzeltilmesi için her kapıyı çalmaya ve hukuki mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı