Hükümet toplumu eline almaya çalışıyor

Hükümet toplumu eline almaya çalışıyor

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Hükümetin, vatandaşları kendi yasalarına göre şekillendirmeye çalıştırdığını söyledi. Ben bilirim anlayışının ortadan kalkması gerektiğini belirten Şahin, ?Hükümet toplumu eline almaya çalışıyor, ama biz buna izin ver

4+4+4 SİSTEMİNİN DOĞRULARI VE YANLIŞLARI

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ve sendika üyeleri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 4+4+4 eğitim sisteminin tartışıldığı basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sisteminin doğruları ve yanlışları masaya yatırdılar. Hükümetin gelecek nesillerin teminatı olan çocukları eline almaya çalıştığını belirten Şahin, böyle bir olaya izin vermeyeceklerini söyledi. 4+4+4 sisteminin bu amaç doğrultusunda çıktığını belirten Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Hükümet bu yasa ile birlikte toplumu eline almaya çalışıyor, biz buna müsaade etmeyeceğiz? dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUZ

Bu eğitim sisteminin 1984-1985 arası çıkarıldığını ve başarılı olmadığı için geri çekildiğini belirten Şahin, böyle bir eğitim sistemini kabul etmediklerini söyledi. Hükümetin seçim propagandasında böyle bir tasarının olmadığını bildiren Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Hükümetin böyle bir tasarısı, seçim zamanında gündemde yoktu. AK Partili iki milletvekilinin tasarı ile çıkan 4+4+4 eğitim sisteminde hiçbir sendikaya bu tasarının içeriği bildirilmedi. Sonuçta tasarı çıktı ve biz bu tasarıyı kabul etmiyoruz. 6 yaşında ki bir çocuğun ilköğretime değil, okul öncesi eğitime tabi tutulması gerekir? diye konuştu.  

EĞİTİM BİR TOPLUMUN KADERİNİ BELİRLER

Şahin, ?4+4+4? eğitim sistemini protesto etmek amaçlı 15 Eylül?de Ankara?da toplanacaklarını dile getirdi. Türkiye genelinden gelecek olan başkanları ve üyeleri ile protesto amaçlı bir miting gerçekleştireceklerini belirten Başkan Şahin, ?Eğitim bir toplumun kaderini belirler. Bunun için çocuklarımızı 5 yaşında okula göndermeyeceğiz. Kendisini tam gelişme çağında olan bir çocuğun eğitim ve öğretimi bu yaşta alması sağlıklı olamaz? dedi.

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA EMANET

Ankara?da gerçekleştirecekleri protestonun ses getireceğine inandıklarını belirten Başkan Şahin, tüm üyeleri ile birlikte tek ses, tek yürek olacaklarını ifade etti.  Bu sistemin faydadan çok zarar sağlayacağını vurgulayan Başkan Şahin, ?Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zarar görmemesi için her zaman ve yılmadan çalışacağız. Çünkü geleceğimiz çocuklarımıza emanet. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ön görülen ve kabul edilen bu yasanın kaldırılmasını istiyoruz? diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ KARARTANLARA SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ

Başkan Şahin açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; ?Eğitim sisteminde balta taşa vuruldu. Ancak bu kez balta taşa vurulmuştur. Halkımız kışkırtmalara değil geleceğimizi karartanlara karşı sesini daha da yükseltmektedir. Sistemin uygulanmasıyla eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar (norm fazlası olarak sürgünler, il içi, il dışı ve özür grubu atamalar) ile yurttaşların kaygıları artmaktadır. Eğitim Sen olarak her zamanki gibi suçluları kovalamaya devam edeceğiz? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti