Hükümet Konağı inşaatı yeniden başladı

Hükümet Konağı inşaatı yeniden başladı

Dönemin valisi Hakan Yusuf Güner'in girişimleri sonucu inşaatına 2010 yılında başlanan ancak bir süre sonra yüklenici firmanın işi bırakmasıyla mahkemelik olan Hükümet Konağı inşaatına yeniden başlandı.

NŞAAT İKİNCİ KEZ İHALE EDİLDİ
Dönemin Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin genişlemesi ve dar alandan kurtulması için yeni bir hükümet konağı ihtiyacı nedeniyle 2010 yılı İl Koordinasyon Kurulu`nun dönem toplantısında gündeme getirdiği ve bizzat ilgilenerek Ata Tepe’de inşaatına aynı yıl başlanan ancak yüklenici yüklenici firmanın bir takım olumsuzluklar nedeniyle yarım bıraktığı hükümet konağı inşaatına iki yıl aradan sonra yeniden başlandı. İnşaatı yüzde 30 seviyesinde bırakan firmanın mahkeme kararıyla tavsiye edilmesinden sonra inşaatla ilgili ikin bir ihale daha yapıldı. İhaleyi alan firma inşaata yeniden başladı. İnşaatın 2015 yılında bitirilmesi bekleniyor

NEREDEYSE ÇÜRÜMEYE BAŞLAMIŞTI
Yeri konusunda gazetemizde haberlere konu olan Hükümet Konağı inşaatını alan firma öncelikle hafriyat konusunda bir hayli zorlansa da inşaata hızlı bir şekilde başlayarak neredeyse yüzde 30 seviyelerine getirdiği inşaatı bir anda durdurdu. Çalışanların ücretlerini ödemediği için olaylara ve ulusal kanallarda haber konusu olan firma zarar ettiği gerekçesi ile inşaatı durdurdu. Yaklaşık 2 yıldan bu yana adeta çürümeye terk edilen inşaat ikinci kez yapılan ihale ile yeni bir firmaya verildi. Yarım kalan inşaata 2 yıl aradan sonra yeniden başlandı. Aynı proje üzerinden devam eden inşaatın 2015 yılı ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ