Hükümet iş kazalarının önüne geçmelidir

Hükümet iş kazalarının önüne geçmelidir

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Soma'da yaşanan facianın Türkiye tarihinin en büyük maden faciası olduğunu söyledi. Türkiye'nin iş kazalarında birinci olduğunu belirten Göçer, hükümetin bu konuda önlem alması gerektiğini açıkladı.

274 VATAN EVLADI YAŞAMINI YİTİRDİ
MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Soma’da yaşanan facia ile ilgili basın açıklaması yaptı. Soma’da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyen Göçer açıklamasının devamında, “Ne yazık ki soma ilçemizde meydana gelen maden faciasında 274 tane vatan evladı vefat etmiştir. Soma’dan gelen bu acı haber hepimizi üzmüş hepimizi derinden yaralamıştır. Bu faciada vefat eden maden işçilerimize cenabı ALLAH’ tan rahmet diliyor yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başın sağ olsun diyorum. Bu elim kazada yaralanan maden işçilerimize de acil şifalar diliyorum.”

KADERİMİZ OLMAMALI
“Maden kazaları artık bizim kaderimiz olmamalı, artık gerekli tedbirlerin, önlemlerin alınması, gerekli planların, projelerin, çalışmaların, yasaların hızlı ve samimi bir şekilde yapılması gerekmektedir. artık yeter analar ağlamasın çocuklar babasız, kadınlarımız genç yaşlarda dul kalmasın. Bu son olsun.
1941`den bugüne kadar Türkiye`nin birçok bölgesinde yer alan kömür ve diğer maden ocaklarında yaşanan, pek çoğu grizu patlaması, göçük ve yangından kaynaklı olmak üzere iş kazalarında 3 binden fazla maden işçisi hayatını kaybetti. Bu kazalarda 100 bini aşkın kişi ise yaralandı.”

İŞ KAZALARINDA ARTIŞ VAR
“Türkiye İstatistik Kurumunca geçen mart ayında yayınlanan ve iş kazalarının sektörel dağılımının yer aldığı rapora göre, Türkiye`de iş kazalarının en fazla yaşandığı sektör, "maden ve taş ocakçılığı" olarak belirlendi. Geçen yıl iş kazalarının yüzde 10,4`ünün madencilik ve taş ocağı sektöründe görüldüğü tespit edildi. Elektrik, gaz, buhar, su ve kanalizasyon sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 5,2; inşaat sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı ise yüzde 4,3 olarak gerçekleşti. Türkiye`nin ölümlü maden kazaları dünya sıralamasında da ilk sıralarda yer aldığı yetkililerin ve ilgililerin bilgisi dâhilindedir."

İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR
“Meydana gelen kazalarda insanların yaşam, güvenlik ve mülkiyet hakları ihlal edilmemelidir. Patlamanın nasıl meydana geldiğinin araştırılarak ortaya çıkarılması, ihmal veya suiistimal varsa sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin her aşamasının kamuoyu ve olaydan zarar görenlerin aileleri başta olmak üzere bilgi verilmesi bir kamu idaresinin doğal gereğidir. Bu duygularla sözlerimi bitirirken tekrar hayatını kaybeden maden işçilerimize cenabı ALLAH’ tan rahmet diliyor, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başın sağ olsun diyorum. Bu elim kazada yaralanan maden işçilerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız