Hükümet Cemevlerini tanımalıdır

Hükümet Cemevlerini tanımalıdır

Alevi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naci Çelik, demokratikleşme paketinin içerisinde Alevileri ilgilendirecek önemli bir konunun olmadığını söyledi. Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması gerektiğini belirten Çelik, herkesin dinine ve

 

ÖNEMLİ ADIMLARIN ATILMASI GEREK

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme paketinin Alevilerin isteklerini karşılamadığını belirten Alevi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naci Çelik, bu konuda önemli adımların atılmasını beklediklerini söyledi. Türkiye’de birçok dine, mezhebe ibadet fırsatının verildiğini belirten Çelik, sadece Alevilerin ibadethanesi olan Cemevlerinin tanınmadığını ve bu konuda çalışma yapılmadığını bildirdi. Eğitimde din derslerinin zorunlu olmasının kaldırılması gerektiğini ve herkesin istediği seçmeli dersi seçmesi gerektiğini belirten Çelik, Cemevlerinin hiçbir din dersinde anlatılmadığını ve hiçbir kitapta buna yer verilmediğini kaydetti.

 

ALEVİLERİN SORUNLARINI DİNLENSİN

Alevilerin sorunlarının yıllardır gündeme gelmediğini ve toplumdan her zaman ayrıldığını belirten Çelik, yeni demokratikleşme paketinin içinin boş olduğunu bildirdi. Demokratikleşme paketinin kardeşi kardeşe vurdurmak olduğunu belirten Çelik, hükümetin dış politikada zaafı olduğunu ve komşu ülkelerle düşman haline geldiğini söyledi. Irak, Tunus, Mısır, Cezayir gibi ülkelerin uluslar arası küresel güçler tarafından parçalandığını belirten Çelik, demokrasinin bu ülkelerde yok olduğunu ve etnik köken ayrımının çoğaldığını kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın her şey benim elimde mantığıyla siyaset yaptığını belirten Çelik, Cemevlerinin ibadethane olarak sayılmadığı takdirde Alevilerin AKP’ye oy vermeyeceğini ifade etti.

 

DİN VE TÜRBAN ÜZERİNDEN SİYASET

Hükümetin 9 yıldır din ve türban üzerinden siyaset yaptığını belirten Çelik, İstanbul’a yapılacak olan 3. Köprünün isminin ‘Yavuz Sultan Selim’ köprüsü olmasına karşı olduklarını bildirdi.

Bu konuda Alevilerin bir araya geleceğini belirten Çelik, hükümetin Kürtlere verdiği şansın yarısını istediklerini ve bu konuda gerektiği takdirde eylem yapacaklarını kaydetti. Cami’ye giden insanlardan para alınmadığını ancak, Hacı Bektaş’ı Veli Türbesi’ne giren vatandaşlar makbuzla para alındığını belirten Çelik, demokratik ortamda bunun skandal olduğunu ifade etti. Alevilerin haklarının tanınması için gereken her şeyi yapacaklarını belirten Çelik, Türkiye çapında eylemler yapabileceklerini söyledi.

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü