Hukuksuzluk varsa giderilmeli

Hukuksuzluk varsa giderilmeli

TBMM Genel Kurulu`nda, HDP`nin, 9 Ekim 2014 tarihinde, Gaziantep`in Şahinbey ilçesindeki eylemlerde Şehriban Sertkal`ın yaralanması ile ilgili araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi. Konuyla ilgili olarak konuşan Kırıkkale

HUKUKSUZLUK VARSA GİDERİLECEK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada Şehriban Sertkal`a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Üçer`in ifadelerini anımsatan Can, "Mağdurlar arasında ayrım yapmak doğru değil. Olaya vicdani, ahlaki olarak bakılmalı. Bu duruma siyasi bakmayı doğru bulmuyoruz. Olayla ilgili hukuksuzluk varsa bu giderilmeli" diye konuştu.

HDP MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öneri üzerine söz alan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sağır ve dilsiz olan 19 yaşındaki Şehriban Sertkal`ın, slogan attığı gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından yaralandığını ve halen tedavisinin devam ettiğini anlattı. Üçer, genç kızın eylemleri yönlendirdiğinin iddia edildiğini ve hastanede tedavi edilmemesi için baskı uygulandığını ileri sürdü. "Devlet terörü" uygulandığını iddia eden Üçer, "Şehriban Kürt olmasaydı bugün Türkiye`de yer yerinden oynayacaktı" dedi. 

SUÇLU VARSA CEZASINI ÇEKMELİ

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise Şehriban Sertkal`a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, bu konuda kimin suçu, kabahati varsa cezasını çekmesi gerektiğini ifade etti. Üçer`in, "Şehriban Kürt olmasaydı bugün Türkiye`de yer yerinden oynayacaktı" ifadesini eleştiren Özel, "Bunu kabul edemeyiz. Acılarımıza kimliklerimiz üzerinden mi bakacağız? Acılarımız, sevinçlerimiz bir olmalı" dedi. Üçer`in "devlet terörü" ifadesine de tepki gösteren Özel, devletin terör yapmayacağını, yasa dışı olaylarda meşru şiddet kullanabileceğini ifade etti. Özel, meşru şiddetin sınırları dışına çıkan müdahalelerde hukukun işleyeceğini dile getirdi. Yeniden söz alan Üçer ise konuşmasını siyasi rant sağlamak için yapmadığını, kendilerinin, hangi kimlik ve milletten olursa olsun mağdur olan herkesin haklarını savunduklarını kaydetti.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı