Hukuksuz uygulamalara sessiz kalmayacağız

Hukuksuz uygulamalara sessiz kalmayacağız

BÜYÜK ANKARA BULUŞMASI İPTAL EDİLDİ

Hukuksuz uygulamalara sessiz kalmayacağız

KESK´e bağlı sendikalar kamu çalışanlarına yönelik tasfiyeleri protesto etti. ?İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz? başlıklı basın açıklamasında, ?Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız? denildi.

CUMHURİYET MEYDANINDA BİR ARAYA GELDİLER

KESK´e bağlı sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek kamu çalışanlarına yönelik tasfiyeleri protesto etti. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin AK Parti iktidarının, devletin tüm olanaklarını ve baskı araçlarını sonuna kadar kullanarak ve havuz medyası üzerinden adı OHAL olan ama şimdiye kadarki tüm darbe uygulamalarını aşan sivil darbeye emekçileri ve vatandaşları alıştırmaya çalıştığını belirterek ?Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız? dedi.

HER TÜRLÜ ZULÜM, DARBE BAHANESİYLE GİZLENİYOR

Emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete her türlü baskı aracıyla zulüm yapmayı darbe girişimi ile gizlemek istediklerini belirten Şahin ?Ama algı operasyonları artık bir işe yaramıyor. Demokrasiye ve özgürlüklere karşı bir AKP darbesinin gerçekleştirildiği, hızla tek ideolojiye ve tek yaşam tarzına dayalı yeni bir rejimin kurulmak istendiğine dair her bir kesimin, en azından bizim bir kuşkumuz yok! Bilindiği üzere Dünya Barış Günü´nde çıkarılan 672 sayılı KHK ile bağlı sendikalarımızın üyesi 600´ü aşkın arkadaşımızın bir kısmı açığa alındı bir kısmı ihraç edildi. Bir hafta sonra ise,  okulların açılmasına on gün kala 9 bin 843´ü bağlı sendikamız Eğitim Sen üyesi olmak üzere toplam 11 bin 301 eğitim emekçisi açığa alındı? diye konuştu.

BÜYÜK ANKARA BULUŞMASI İPTAL EDİLDİ

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü ?Daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yapılan toplantılarda olumsuz herhangi bir şey ifade edilmemiştir.  Darbe girişimi gibi güvenlik gerekçesi de toplanma ve yürüyüş hakkını yasaklamada bir fırsata dönüştürülmüştür. Devlet, güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet, toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Herhangi bir ihbar karşısında da güvenliği daha sıkı tutmak zorundadır. Ancak AKP özellikle son bir yıldır neredeyse her etkinliğimizi ?güvenlik? gerekçesiyle yasaklamaktadır. Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Tek gerçeklik ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ