Hukuki süreç devam ediyor

Hukuki süreç devam ediyor

Kırıkkale Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Topal Ahmet Aş'nin bulunduğu arazinin kamulaştırılması konusunda bilgi aktarıldı. Pazarlık konusunda maliklerin anlaşamaması nedeniyle hukuki sürecin başlatıldığı ve sürecin devam ettiği bildirildi.

PAZARLIKLAR YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Bazı yerel gazetelerin 11/09/2014 tarihli nüshalarında yayımlanan kamulaştırmalarımız konusundaki haberle ilgili olarak Üniversitemizce açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamulaştırma Yasası uyarınca öncelikle pazarlıkla anlaşmak üzere davet edilen maliklerin uyuşmazlıkları sonucunda, Rektörlüğümüzce anılan Yasa uyarınca kamulaştırma işlemlerimiz hukuk yoluyla çözülmek üzere devam ettirilmiştir.” denildi

İSTİHDAMI ETKİLEMİYORUZ

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “Buna rağmen, dava sürecinde ve sonrasında olmak üzere bedel üzerinde pazarlıkla anlaşma yolunun her safhada yasal olarak mümkün olduğundan, davalı Topal Ahmet A.Ş. vekilinin 28/08/2014 tarihinde verdiği dilekçesine 02/09/2014 tarihli cevap yazımızla “kamu yararı çerçevesinde makul bir bedelle uzlaşmak” yönündeki çözüm önerimiz kendilerine bildirilmiştir. Bu cevabımız üzerine Rektörlüğümüze müracaat etmek ve uzlaşmak yolunu denemek yerine davalının 10/09/2014 tarihinde Yahşihan Yerleşkemizdeki fabrika binalarına asılan pankartları ve 11/09/2014 tarihinde bazı gazetelerde gerçek dışı mahiyette çıkan ve tamamen tek taraflı olan ifadeleri ile karşılaşmış bulunmaktayız. Diğer taraftan, bu süreçte davalının fabrikasında üretimi ve istihdamını engelleyen hiçbir girişimimiz olmamıştır.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ