Hububatta bol çeşit sorunu

Hububatta bol çeşit sorunu

Sulakyurt'ta Buğday ve Arpa Yetiştiriciliğinde Çeşit Seçiminin Önemi Konulu Toplantı yapıldı. Toplantıya katılanlara çeşit kirliliğinin ortadan kalkması için çiftçilere bilgi verildi, önerilerde bulunuldu.

İDARECİLER VE ÇİFTÇİLER KATILDI
Sulakyurt ta belediye toplantı salonunda “Hububatta Çeşit Seçiminin Önemi ’’ konulu toplantı yapıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Sulakyurt İlçe Müdürü İlker Demirci, Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, Teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

BOL ÇEŞİT ANA SORUNU
OLUŞTURUYOR
Toplantıda Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol ilimizde yapılan hububat üretiminde üreticilerimizin yaptığı yanlışlıklar ve çözümleri konusunda bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol yaptığı konuşmada, ilimizde en çok görülen hastalık ve zararlılar, bunların sebebi, çözümünü anlatırken, ana kaynağın çeşit seçiminden kaynaklanan sorun olduğunu söyledi.

BİR ÇOK ÇEŞİT
BÖLGEMİZE UYGUN DEĞİL
Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale’de üretilen buğday ve arpada çok fazla çeşit olduğunu, bu çeşitlerin büyük bir kısmının ise bölgemiz iklim koşullarına uygun olmadığından dolayı üreticilerimiz açısından hububat üretiminin gerektiği kadar verimli olmadığını bildirdi,

HUBUBAT TÜCCARLARINA UYARI
İl Müdürü Kırbaş; hububat tohumu satışı yapan ilimiz tüccarlarının bölgeye uygunluğundan ziyade fiyatı düşük olan tohumun satışını yaptıklarını, bu konuda İl Müdürlüğümüz çalışmalarına rağmen herhangi bir değişikliğe gidilmediğini dile getirdi. İlerleyen zamanda üreticilerle birlikte tohum firmalarına teknik gezi düzenlemeyi planladıklarını söyleyen İl Müdürü KIRBAŞ; arazilerimizin daha etkin ve verimli kullanılması için İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerin yanında oluklarını söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü