HOCA?YA VEDA

HOCA?YA VEDA

Önceki gün vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Efendi Mezarlığı`na getirilen Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın cenazesi dualarla toprağa verildi. 2005 yılında k

CENAZE, KABRİSTANA GETİRİLDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın cenazesi Merkez Efendi Mezarlığı`na getirildi. Erbakan`ın cenazesini burada yakınları ve çok sayıda kalabalık karşıladı. Yetkililer, kalabalığı izdiham oluşturmaması konusunda sürekli uyardı. Mezarlığa gelenler, izdiham oluşturmaması için kabristana alınmadı.

 

TBMM GENEL KURULU, ERBAKAN GÜNDEMİYLE TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu`nda eski başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için özel oturum yaptı. Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil`in yönetimindeki birleşimde ilk olarak Erbakan için saygı duruşunda bulunuldu.

 

CENAZEYİ TAŞIYAN ARAÇ, BİR SÜRE KAPISI AÇIK SEYRETTİ

Erbakan`ın tabutunu taşıyan cenaze aracı, Vatan Caddesi`nde bir süre kapısı açık olarak seyretti. Fatih Camii`ndeki cenaze namazının ardından Erbakan`ın cenazesi, araçla Vatan Caddesi`ne geldi. Yüz binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Erbakan`ın tabutunu taşıyan cenaze aracı bir süre kapısı açık seyretti. Vatandaşlar, açık seyreden kapıdan tabutu görmek için bir biriyle yarıştı.

 

BAĞIŞ: KALABALIK, ONUN UNUTULMADIĞINI GÖSTERİYOR

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih Camisi`ndeki kalabalığın, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan`ın unutulmadığını gösterdiğini söyledi.

 

MEZARLIKTA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Erbakan`ın cenazesi yüz binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde defnedileceği mezarlığa götürüldü. Binlerce seveni de mezarlıkta bekleyişini sürdürdü. Çok sayıda polisin emniyet tedbiri nedeniyle görev yaptığı gözlenen mezarlık kapısının hemen içinde de parti tarafından çok sayıda kişinin düzeni sağlamak için görevlendirildiği gözlendi. Vatandaşların mezarlık içinde yoğunluğa neden olmaması için girişlere izin verilmedi. Bekleme sırasında tabutun gelişi sırasında trafiğin açılması için sık sık uyarıda bulunuldu.

 

GÜL VE ERDOĞAN, KORTEJE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan`ın cenazesinin ardından bir süre korteje eşlik etti. Cami çıkışı Fevzi Paşa Caddesi`ne kadar korteje eşlik eden Erdoğan ve Gül ardından makam araçlarına binerek ayrıldı.

 

ERBAKAN`IN CENAZESİ EVİNE GETİRİLDİ

Erbakan`ın cenazesi, helallik alınmak üzere Fatih`teki evine getirildi. Fatih Camii`nden çıkartılan Erbakan`ın cenazesi, Hasırcılar Caddesi`ndeki evine getirildi. Binlerce kişi cenaze aracıyla birlikte yürüdü.

 

VATAN CADDESİ`NDE İNSAN SELİ

Erbakan`ın cenaze korteji yoğun kalabalık nedeniyle güzergah değiştirerek, Halıcılar Caddesine yöneldi. Erbakan`ın cenaze namazı için İstanbul akın eden yüz binlerce seveni, Vatan Caddesi`nde insan seli oluşturdu. Fatih Camii`nden çıkan yüz binlerce kişi, Vatan Caddesi`ne akın etti. Cenazenin defnedileceği mezarlığa doğru yürüyen kalabalık, caddede insan seli oluşturdu.

 

KKTC`DEN DE TOPRAK GETİRİLDİ

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Genel Koordinatörü Adem Koç, 1974 barış harekatına çok büyük desteği ve emeği olan Erbakan`ın ölümünü teessürle öğrendiklerini kaydetti. KKTC halkına başsağlığı dileyen Koç, "Erbakan büyük bir ilim adamı olmanın yanında çok büyük bir siyasetçi idi; Türkiye`ye emeği çoktur." dedi. Adem Koç, Erbakan`ın kabrine KKTC`den toprak götüreceklerini açıkladı.

 

FATİH ERBAKAN KISA BİR KONUŞMA YAPTI

Babası Necmettin Erbakan`ın cihat anlayışını anlatarak buna şahitlik ettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Hepimizin lideri, hepimizin hocası, aynı zamanda hepimizin babası olan çok müstesna bir şahsiyeti ebedi ıstirahatgahına yollamak için buradayız." dedi. Babasının tek amacının İslam birliğini kurmak için çalışmak olduğunu kendilerine ispat ettiklerini belirten Fatih Erbakan, "Canı ve malıyla bu uğurda çalıştı. Her kararını ahiret öncelikli olarak verdi. Buna da şahitlik ediyoruz. Kendisine haksızlık yapanlara ve kendisi hakkında kötü düşünenler hakkında hep iyi düşündü, buna da şahitlik yapıyoruz. Bugün inşallah kendisi için Resule kavuşma günü olur." diye konuştu

 

GÜL VE ERDOĞAN, ERBAKAN`IN CENAZESİNE OMUZ VERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erbakan`ın cenazesini kısa bir süre taşıdı. Cenaze namazının ardından Gül ve Erdoğan, Erbakan`ın cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Omuzlarda taşınan Erbakan`ın naaşı, daha sonra araca konuldu. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın cenazesi, namazın ardından Fatih Camii`nden çıkartılmaya başlandı. Yüzbinlerce seveninin katıldığı cenaze namazı sonrası Erbakan`ın cenazesi, omuzlara alınarak araca taşındı. Cenazenin taşınması sırasında izdiham yaşandı.

 

FATİH CAMİİ`NDE CENAZE NAMAZI KILINDI  

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın Fatih Camii`ndeki cenaze namazının Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, eski milletvekili ve eski diyanet işleri başkanı Lütfi Doğan kıldırdı. Camiye gelerek Erbakan ailesine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının kılınacağı avluya Fatih Erbakan ile birlikte geldi. Gül, Erdoğan ve beraberindekiler saf tutmak üzere girdikleri avluda güçlükle ilerledi. Erdoğan ve Fatih Erbakan yan yana cenaze namazını kıldı. Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kısa bir konuşma yaparak helallik istedi.

 

MEZARI PARTİLİLER TARAFINDAN KAZILDI  

Necmettin Erbakan`ın Zeytinburnu`ndaki Merkez Efendi Mezarlığı`nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazıldı. Erbakan`ın kabrinin, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan`ın yanına kazıldığı görüldü. Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan`ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan`ın da mezarları bulunuyor. Kazma işleminin tamamlanmasının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan bir grup, mezar çevresinde halka oluşturarak, salavat getirip Yasin-i Şerif okumaya başladı. Merkez Efendi Mezarlığı`na getirilen Erbakan`ın cenazesi dualarla burada toprağa verildi. Ayrıca 2003 yılında hayatını kaybeden Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç`in mezarından da toprak, Erbakan`ın mezarına atıldı

 

 



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet