Hâkimler Türk milleti adına karar veriyor

Hâkimler Türk milleti adına karar veriyor

ÖNEMLİ OLAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Hâkimler Türk milleti adına karar veriyor

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, hâkimlerin kararlarıyla konuşması, kararlarını anayasaya, hukuka, ahlak ve vicdana göre vermesi gerektiğini belirterek, "Bunlardan ari karar veriyorsa, o karar siyasidir, hukuki değildir" dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için, "Hükümetin yargıda kadrolaşması" iddialarının araştırılmasına ilişkin önergenin, bugün görüşülmesini grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi. Öneri aleyhinde söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can, hâkimlerin kararlarıyla konuşması, Türk milleti adına karar vermesi gerektiğini belirtti. Hâkimlerin cübbesini giydiği andan itibaren ideolojik görüşünü bırakması gerektiğini bildiren Can, hâkimlerin kararlarını, anayasaya, hukuka, ahlak ve vicdana göre vermesinin önemine işaret etti. Can, "Bunlardan ari karar veriyorsa, o karar siyasidir, hukuki değildir. Hukukun üstünlüğünü, anayasa ve mevzuatı kendine şiar edinmelidir. Tarafsız, bağımsız karar verebilmelidir" diye konuştu.

AVUKATLARIN ÖNÜ AÇILDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, 26 Aralık 2016´ta avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavı yapıldığını anımsattı. Hükümetin sınavı kazanmak için aranan 70 puanı 50 puana indirdiğini ifade eden Yarkadaş, böylece AK Parti il ve ilçe başkanlıklarından gelebilecek tüm avukatların hâkim olabilmesinin önünün açıldığını, neredeyse sadece 5-10 soru yapanın sınavı geçtiğini savundu. Sınavı kazanan isimlerin Adalet Bakanlığının sitesinde açıklanmasının ardından, bu isimleri araştırdığını aktaran Yarkadaş, bu isimlerin çoğunun AK Parti il ve ilçe başkanlıklarından atandığını, iltimas geçildiğini ileri sürdü.

HABER SANSÜRE UĞRADI

Yarkadaş, daha önce "AK Parti´li hâkimlerin kimler olduğunu" açıklamasının ardından, "memurlar.net" sitesinde bu haberinin sansüre uğradığını belirterek, "İsimlerini okuduğum kişiler, AKP il ve ilçe başkanlıklarından getirilip, hâkim yapılarak, adeta AKP ilçe başkanlığına çevrilen mahkemelerin başına oturtulacaklar." dedi. Adalet Bakanlığının, 26 Aralık´ta yaptığı yazılı sınavda kimin kaç puan aldığını, mülakatı nasıl geçtiğini açıklaması gerektiğini savunan Yarkadaş, aksi halde adaletin üzerine gölge düşeceğini öne sürdü. Barış Yarkadaş, açıklanmazsa, sınavın iptal edilip, yenilenmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından, HDP Grup önerisi kabul edilmedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı